Fotbalový manažer online


Pepeckovy noviny - Rozhovory #3








Ahoj, vítám vás nejspíš u předposledních novin. Jsou předposlední, protože potřebuji peníze pro tým, který se založí za sezónu. Dneska se podíváme na rozhovory s ZA Kallou, A prima.klukem a Maximem1992.

Kalla:
1. Ahoj, jak prožíváš funkci ZA?

Ahoj, nijak zvlášť, protože nemám moc času tady na FM být a není potřeba řešit nic závažného, což je vlastně dobře. Ale je to pro mě zajímavé nahlédnutí do zákulisí FM...

2. Když si začal s toutou hrou, co tě na ní tak chytlo?

To, že je zde každý hráč a tím se hra liší od všech ostatních tuctových onlajnovek...

3.Jak si přišel ke své přezdívce?

Jako děcko jsem dostal pod stromeček hokejový dres Jardy Kally (místo mého oblíbence Petra Kasíka, kterého jsem chtěl) a když jsem pak přišel do online světa, tak všude po mě chtěli nějakou přezdívku... A kalla byl jediný, který mě v té době napadl.

4. Kdo je tvůj vzor ve hře?

Nikdo. Hraji tak dlouho, že vzory zde již žádné nemám. Ale určitě mám rád pár lidí jako je mega, Kate, freon, ace a mnoho dalších z naší Trnavsko-Bystrické party a pak samozřejmě endes, který umí hru vždycky oživit...

5. Jak ty ses vypořádaval s neaktivitou PK?

Vím, jak je zatížen prací. Vím, jaké to je, když je člověk zatížen prací z vlastní zkušenosti. Takže tomu nechávám volný průběh. Samozřejmě hře by slušela větší aktivita programátora hry, aby hra šla stále a hlavně Rychleji dopředu, ale jsem realista. Hra člověka neuživí, hraje ji pár stovek hráčů, aktivních v pravém slova smyslu je tak 200.... a beru to tak, že buďme rádi za to, co máme...

6.Hraješ za Spartak Trnavu, vyhraje Fortuna ligu? Jak se tam cítíš?


Tak za Spartak jsem hrál už v pravěku, což byly zlaté časy, ale nyní naše bývalá aktivní část je v Dukle BB a Spartak nežije moc aktivním životem. Ale máme nejlepšího majitele týmu, pokyny dostáváme denně a jsem zde celkově velmi spokojen. A na titul to moc nevidím, ale třeba překvapíme... :-)

7. Jak Vorajse tak i tebe se zeptám, jaký je tvůj názor na ty, co neustálo porušujou pravidla hry?

Je porušovat a porušovat. Porušování pravidel od endese, Kate nebo dříve mě mi přijde zábavné a pokud to už není přes čáru, tak i prospěšné pro hru. To co však dělá Looky nebo jemu podobní, kteří nedělají zábavu, ale jen prudí, tak těch je mi v podstatě líto, protože zdravý člověk todle nemá zapotřebí a bylo by lepší, kdyby si kluci šli svoji dětinskost vybít někam jinam... Ale stále jsem pro to, aby i tito lidé dostali druhou šanci, pokud by o ni slušně požádali, protože hráčů není nikdy dost.
Děkuji ti za rozhovor a všem hráčům přeji pěkný den a potěšení ze hry... :-)

prima.kluk:

1. Ahoj, Ty jsi tvůrce této hry, co tě k vytvoření FMka motivovalo?

Byla to hra Damokles, ale taková, která existovala někdy v roce 2006, 2007 a 2008. Dnes už je to úplně jiná hra. Tam byl vedlejším "produktem" celé hry fotbal, dal se vlastnit tým, tady je to právě obráceně. Fotbal je hlavní náplní hry.

2. Byl si málo aktivní v poslední době, bylo to kvůli práci?

Ano, vedu soudní spory se svým zaměstnavatelem bývalým. (Soudy jsem vyhrál.) K tomu jsem naplno v práci od pondělí do pátku (cca 9 - 17). O víkendu v rádiu vždy 14-19. Mám vedle fotbalu poměrně zajímavý projekt seznamky Smart-Dating.cz, čemuž se teď věnuju hlavně kvůli nastavení správného marketingu, studuju na ekonomce (dálková forma) a jsem ve 4. ročníku (resp. 1. ročník navazujícího magisterského studia), takže čas teď opět je strašně mizivý. Snažím se nicméně hru stále posouvat, ale už to není jako v době, kdy jsem byl na gymplu.

3. Chystáš něco velkého do téhle hry?

Věřím, že nový systém zápasů, který připravuji se zástupci, hru posune dál. Bude mnohem více komentářů, mnohem více situací. Zvažuji, že něktěří (zřejmě V.I.P. majitelé) uvidí do toho, jak hra s daty pracuje a jak je počítá, bude-li takovou funkci chtít v zápasech vidět.

4. Je to složité, starat se o tým a o hru naráz?

Starat se o hru je časově náročné. Naprosto jde mimo mne dění v diskusi a plně věřím zástupcům, že případné hříchy potrestají. Je to časově náročné. Samotné hraní už tak ne, ale shánět hráče je problém, to zjišťuji. Musí se s nimi komunikovat, aby do týmu přišli. Nemohl bych už hrát hry, které vyžadují pozornost víc než 5 minut denně. Ale věřím, že na tuto hru si i zaměstnaní lidé, jako jsem já, dokáží čas najít například na mobilu cestou v tramvaji do práce.

5. Třeba já bych do lig přidal aspoň do každé 2 další místa, bude se nëco takového dít?

Nebude, protože by to prohloubilo propad v ostatních verzích, SK a UK. Hra zpracovává všechny verze stejným "metrem", respektive stejnými soubory. Vytvářet jiná pravidla pro různé verze by zabralo spoustu času. Hra vychází nyní z toho, že co platí v CZ (počet lig, časy zápasů, počet týmů), se volně aplikuje na SK a UK, je to tak připraveno, abych nemusel programovat složitě různé verze hry, což hrozí zároveň pak více chybovostí při programování. Pořád mě zarazí, že čas od času se objeví chyba, kterou nečekám, že hra má.

6. Jak si přišel k přezdívce prima.kluk?


Už ve hře Damokles. Byl jsem redaktorem TV Prima, měl jsem tehdy při registraci zadat něco unikátního, bylo to tedy právě toto. Zůstal jsem u toho od té doby.

7. Jak prožíváš to, že jsi ten nejvýše postavený v téhle hře? Dik za rozhovor to jest vše :)

Paradoxně nijak. Nedávno jsem se viděl se samotným tvůrcem hry Damokles, tak jsme si vzájemně pochválili své projekty a tady jsem "pyšný" na to, že mám takovou hru a že jsem ji vytvořil jen já sám bez cizí pomoci (on Damokles taky vytvořil celý sám), ale jinak to nijak rozhodně neprožívám. :-)


Maxim1992:
1. Ahoj, hrajes za FK Kolin, libi se ti tam?

1) Ahoj, v současné době hraju sice za Kolín, ale v době kdy budou noviny vycházet, už nejspíš budu na cestě do Řečkovic, kam po konci sezony stěhujeme celý tým. Kolín bylo dočasné působiště pro kluky z Bohumína, který zanikl hned po první sezoně. Já do týmu přišel později a s klukama si moc nerozumím. Někteří nemohou zkousnout, že jsem kapitán i přes to, že nejsem původní Bohumíňák. S kapitánskou páskou taky následuje vysoký plat, který mi většina týmu závidí. Přemýšlím o vydání životopisu s názvem Jiný Maxim1992, kde bych týmové problémy vylíčil do podrobna.

2. Jaky mas nazor na hru?

Hra je v jádru zajímavá, ale zasekla se někde v roce 2011, kde jsem jí hrál naposledy za tým Hull FC pod přezdívkou _Cesc_ . Admin asi nemá tolik času na vývoj hry.
3. Jak si prisel ke sve prezdivce?

3) To je opravdu neuvěřitelná story! Maxim mám proto, že se Maxim jmenuji a 1992 proto, že jsem se v roce 1992 narodil. Tomu jen těžko věřit, že?

4. Ty jsi novacek, zalozil sis ucet 3.3. 18. Jak si prisel ke hre?

4) Možná jsem nyní nováček, ale jak jsem již psal. Hru jsem hrál již několik let předtím. Ikdyž jsem také uživatel nejmenovaného internetového portálu jako všichni kluci v Bohumíně, v té době jsem hrál za konkurenční Hull, což je další problém, co v současné době kluci na mě často vytahují, protože oni už tenkrát hrávali za koudyho týmy Swansea a Stoke.

5. Vyhrajou cesi MS :)

Jsem Ukrajinec, takže je mi to ukradený. Bohužel naši kluci nepostoupili ani ze současné 1.B skupiny do 1.A, protože prohráli zápasy s Chorvatskem a velmi silným Estonskem. Na MS budu fandit Slovensku.

6. Jak se ti libi hra?

Hra se mi v celku líbí, je tu spousta zajímavých vymožeností, jako tipovačka nebo noviny. Vlastně to nefotbalové je na té hře to nejvíc zajímavé. V neposlední řadě je tu výborná komunita.

Dik za rozhovor :)

Taky děkuji. Rád jsem se stal součastí novin č.1 ve fotbalovém manažerovi.

(06.05. v 18:01 vydal pepecek1 FCB)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku