Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 83.SEZON


83.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 83.sezony všech anglických lig.


Programování resetu psychiky zdá se zdárně finišuje, zbývá otestovat, zda je správně naprogramován bod a3, který se týká zisku psychiky odvislého od umístění v tabulce předcházejícího ročníku, a potom doladit reset psychiky před pohárem.


PREMIER LEAGUE

Nejvyššími ambicemi před začátkem sezony se netajil Manchester City F.C., stejně hladoví však před sezonou byli hráči Newcastle United a v průběhu první poloviny sezony to svými výkony potvrdili nejlépe. Všechny zápasy zvládli vyhrát a po devíti zápasech měli před 2. Manchesterem City a 3. Rotherhamem United náskok 5 bodů. Ve středu tabulky se umístil Liverpool FC, obhájce titulu Tottenham Hotspur FC a Manchester United, který se v poli sice stále zlepšuje, ale zejména díky výkonům jejich brankáře jim zatím stále není dopřáno bojovat o umístění na vyšších příčkách. Na opačné straně tabulky se mimo sestupová místa v polovině sezony držel Fulham FC a Aston Villa FC.

Ve 2. polovině sezony se ani Mancesteru City ani Rotherhamu nepodařilo sesadit z první příčky hvězdami nabitý Newcastle United a ten si tak svými zodpovědnými výkony došel pro svůj 7 titul. O druhém místě se rozhodlo v přímém souboji mezi Manchestrem City a Rotharhamem v posledním kole. Rotherham nevyužil výhodu domácího hřiště a v utkání prohrál vysoko 0:6. Až na čtvrtém místě skončil obhájce titulu Tottenham a za ním Liverpool. 6.míso patřilo v uplynulé sezoně Manchesteru United. V boji o sestup uplatnil své zkušenosti nabyté účastí v loňské Premier league tým Fulham FC a spolu s Aston Villou se udrželi v Premier league i pro další ročník. O ligu níž sestoupil Everton a West Ham United.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE






CHAMPIONSHIP
V Championship se o postup do Premier league rvaly zejména tři týmy. Rychlejiho Wolverhampton získal do svých řad zkušeného Mičudu Kopačkina, od kterého se po sehrání s týmem jistě čeká, že na hřišti bude předvádět velké věci. Prozatím i bez něj ovšem Wolverhampton držel 1. příčku v tabulce. 2. místo obsadil Huddersfield Town AFC, který se pokoušel o 3. postup za poslední 3 sezony. K týmu se vrátil bývalý manažer týmu Pavel Nedvěd a spolu s ním do týmu přišli velcí hráči jakými jsou např. Bastian Schweinsteiger, David Lafata či gólman a kapitán týmu Manuel Neuer. Tým se dále podařilo doplnit o nováčky mezi něž se řadí Ronaldinho, James Vardy či Mason Mount, tito nováčci vedle zkušených hráčů pod vedením Pavla Nedvěda jistě vyrostou ve špičkové anglické fotbalisty a za čas se budou rvát o přední příčky v Premier league. Třetím týmem bojujícím o postup je tým Wembley F.C., tým složený sice jen z akademiků zejména svojí sehraností jako jediný dokázal sebrat body vedoucímu Wolverhamptonu. Na 4. místě se umístil Falcaovo Hull City A.F.C.. až za ním, značně posílení o bodově silné akademiky skončil tým majitele Grepo Norwich City FC. Redakce již teď řadí kanárky mezi černé koně příští sezony.

Wembley F.C. nabral na postupová místa hned v počátku 2. poloviny sezony ztrátu, kterou již nedokázal v dalším průběhu dohnat a skončil až 3. Žádný zvrat se tedy v Championship nekonal a do Premier league postoupil Wolverhamton spolu s Huddersfieldem. Ostatní příčky nedoznaly oproti umístění týmů v 1. polovině žádné změny, 4.místo tak obsadil Hull City 5.místo vybojoval tým Norwich City FC a až za ním skončil Arsenal. S ohledem na stejný počet získaných bodů bylo losem rozhodnuto, že o ligu níž sestoupí týmy Blackburn Rovers F.C. a Brighton. Aldershot Town FC a Chelsea FC se tedy udrželi jen s velkým štěstím.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP






LEAGUE ONE
První polovina sezony League One nepřinesla nic zajímavého a umístění na sestupových a postupových pozicích tak měla určit až 2. polovina sezony. Dle papírových předpokladů z první poloviny sezony to vypadalo nejpravděpodobněji na postup Colchesteru United FC, který sháněl do svých řad posily nejhorlivěji.

Průběh druhé poloviny potvrdil ambice Colchesteru United FC, tým celou League One ovládl a vybojoval postup z prvního místa. Do Championship ho doprovodíl tým United of Manchester.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE







LEAGUE TWO
V League Two šel za postupem suverénním způsobem tým manažera Bossmena Bolton Wanderers. V první půli zvládl nasbírat plný počet bodů a již v polovině sezony bylo jisté, že ho z postupových míst již nikdo nesesadí.

Ve druhé polovině se potvrdila suverenita Boltonu, tým vyhrál i všechny své zbývající utkání a pohodlně postoupil do League One. Naopak z ligy sestupují týmy Darlington FC a Southampton FC


TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO







PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ







NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce sváděli boj zejména 2 hráči, kapitán Newcastlu Bossmen a urostlý bek Manchesteru City Zednik. V závěru sezony se do kategorie obránců zařadil se svými 8 góly i hráč Wolverhamptonu Rychleji, ale Zednik skvělým výkonem v posledním utkání sezony ve kterém vstřelil 2 góly si vzal 1. příčku zpět a mohl se tak zaslouženě radovat ze své první trofeje.



PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení ve své kariéře.






NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Co se Rychlejimu nepodařilo v kategorii obránců zvládl tento univerzál v kategorii záložník. Ze všech hráčů, kteří mají na pozici záložník více než 90% dokázal do konce sezony nasbírat nejvíce gólů a tak se tento bývalý gólman mohl radovat z 1. zisku ocenění pro nejlepšího záložníka v tomto kalendářním roce. Další skvělé výkony záložníků jako jsou pekin nebo Bastian Schweinsteiger v uplynulé sezoně na ocenění bohužel nestačili.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává již čtvrté osobní ohodnocení v letošním roce, ovšem 1. jako hráč v poli.






NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
O titul nejlepšího útočníka bojovali 3 hráči mozahrad z týmu Rotherham United FC, krysí koktejl z Manchesteru City F.C. a střelec MedvedTruck z Newcastlu United. Ocenění pro nejlepšího útočníka 13 góly vybojoval mozahrad a zároveň se tak stal nejlepším střelcem celé Premier league.

PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.









NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře vyhrál Kolage z Manchesteru City, který často přiváděl soupeře svými neuvěřitelnými zákroky k šílenství, čisté konto udržel celkem v 15 zápasech a v uplynulé sezoně nebyl nikdo lepší. Kolage se tak mohl radovat ze své 1. trofeje v letošním roce.



PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE





Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů postoupily 2 anglické týmy. Přímý postup si zajistil anglický mistr Tottenham Hotspur FC a z předkola zvládl přes předloňského vítěze Ligy mistrů TJ Tatran Přimda těsně postoupit Newcastle United. Postup si Newcastle vysloužil jen díky vstřelenému gólu na hřišti soupeře. Manchester United i přes velkou snahu nezvládl souboj se slovenským týmem Lokomotiva Košice a do hlavní fáze LM nepostoupil.






ZÁKLADNÍ SKUPINA
V základní skupině Ligy mistrů se anglickým týmům celkem dařilo, Newcastle United skončil na krásném 2. místě a netajil se těmi nejvyššími ambicemi. Tottenham Hotspur sehrál v základní skupině podstatně vyrovnanější utkání a postup do semifinále si zajistil až v posledním kole, ve kterém se v přímém souboji o postupové místo utkal s českým celkem FK Bospor Bohumín. Na hřišti Bohumínu se podařilo Tottenhamu uhrát bezbrankovou remízu a tím ze 4. místa do semifinále postoupit.







SEMIFINÁLE
V semifinále vyzval Tottenham českého mistra FC Slovan Liberec. V prvním utkání hraném v Londýně dokázali domácí díky proměněné penaltě 1-0 zvítězit. Odvetu ovšem zvládl lépe český celek a na domácím hřišti Angličany přejel hladce 3-0.
Ve druhém semifinále, mnohými zvaném předčasné finále, se utkala Lokomotiva Košice s Newcastlem United. Oba týmy zvládli na svém hřišti zvítězit, ale Lokomotiva k tomu navrch dokázala skórovat i na hřišti soupeře a díky tomu v konečném součtu postoupila do finále.







FINÁLE
Anglický bookmaker rednexpark nezapomněl ani v tomto ročníku vypsat kurzy na finále ligy mistrů, fanoušci tak mohli opět zkusit rozmnožit správným tipem své vložené peníze. Pro letošní finále byly kurzy rozloženy následovně 3,5—3—2 . Dle předpokladů bookmakera se tedy mělo jednat o utkání v režii Lokomotivy. Průběh zápasu byl bohužel ovlivněn tím, že vedení Liberce nezajistilo včas registraci všech hráčů pro zápas a utkání tak odehráli jen v 10 lidech. Na hřišti byla absence hráče znát a Lokomotiva Košice vyhrála hladce 4:0.







TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 83. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Rotherham United FC.








NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický národní koeficient v porovnání s ostatními národnostmi zůstává i nadále nejslabší.






Koeficient po konci 82.sezony







FA CUP
Manchester United se snažil v letošní sezoně o obhajobu loňského vítězství a bojoval velmi statečně. Nejprve po divoké přestřelce vyřadil mistra ligy Newcastle United, v dalším kole v semifinále silný Rotherham, ale finále proti silným kohoutům z Tottenhamu bohužel pro Manchesterské fanoušky nezvládl a 2-1 prohrál. Tottenham tak mohl oslavit již svůj 3. zisk za vítězství v soutěži.







Zajímavost z průběhu sezony:

Debaklem skončilo 1. derby uplynulé sezony hrané na hřišti Manchesteru City. City nastřílelo svému odvěkému rivalovi potupného bůra. Na obranu United je třeba dodat, že se derby hrálo před důležitou odvetou předkola ligy mistrů a síly a myšlenky United tak byly zřejmě soustředěny právě na odvetu se silnou Lokomotivou Košice.







Independent football newsletter děkuje nečekanému sponzorovi za jeho příspěvek na chod novin. Protože nestihl dárce podepsat souhlas GDPR a redakce neví, zda mu nevadí uveřejnění jeho jména, nebude jméno ani výše příspěvku uveřejněné. Na počest byl ovšem v redakci vyvěšen jeho plakát.

(13.12. v 09:27 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku