Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 84.SEZON


84.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 84.sezony všech anglických lig.

Programování resetu psychiky se zatím posledního krůčku nedočkalo, po opravě objevené chyby zbývá opět otestovat, zda je správně naprogramován bod a3, který se týká zisku psychiky odvislého od umístění v tabulce předcházejícího ročníku, a potom odstranit chybu v reset psychiky před pohárem. Dle vyjádření admina hry bude reset dokončen do konce letošního roku a pak se vrhne na programování nového výpočtu zápasů, které předpokládá, že bude dokončeno cca v době prázdnin roku 2020. Vzhledem k tomu jaký průběh má reset psychiky, lze při nasazování nového výpočtu zápasů očekávat velkou zábavu, kterou ovšem nemusejí slabší povahy přečkat ve zdraví.


PREMIER LEAGUE

V první půlce sezony prokázal Huddersfield, že v Premier league není jen do počtu. Nejprve si zvládl odvézt 3 body ze hřiště Newcastelu a následně potvrdil svou formu výhrou nad Rotherhamem. Po odehrání poloviny sezony mu tak patřilo krásné 5. místo, které udržel před již zmíněným Rotherhamem a Manchesterem United. Na první příčce se držel stále po úspěchu hladový Manchester City se 4 bodovým náskokem před Liverpoolem, který se i přes úzký kádr držel na předních pozicích tabulky. „Až“ 3. místo patřilo obhájci titulu Newcastelu United, který se o něj navíc musel dělit se Superdolfovo Tottenhamem. Lepší výsledky se čekaly i od vlků z Wolverhamptonu, kterým se v první půlce prozatím nepodařilo vyrovnat se s vyšším tempem Premier league a ani papírově slabší soupeře nedokázali porazit.

I druhou půlku sezony zvládli nejlépe hráči Manchesteru City a po zisku 49 bodů získali pod vedením majitele Prokyho svůj 1. titul. Nejnebezpečnějším soupeřem pro Manchester City nebyl kupodivu hvězdami nabitý Newcastle, který skončil až na 4 místě, ale tým Liverpoolu, který dokázal jako jediný City sebrat body v obou vzájemných zápasech. V domácím prostředí to svedli dokonce v 10 lidech. Lehké zklamání jistě cítil i Totenham, který skončil na 3. místě. Naopak celý tým Huddersfieldu považoval jistě sezonu za úspěšnou. 5. místo v nejvyšší soutěži je pro ně po nedávném bankrotu velice dobrou vizitkou a vzhledem k tomu, že má tým velice výkonný skauting a tím pádem i široký kádr, lze očekávat, že brzy budou mít i ty nejvyšší cíle. Začátek nové sezony vyhlížel jistě i Rotherham, který je zvyklý na umístění na vyšších příčkách tabulky. V Manchesteru United museli opět přehodnotit loňské tvrzení, že letošní sezona bude výsledkově lepší a i přes značnou kvalitu v poli zvládli zejména slabšími výkony gólmana posbírat jen 20 bodů. Jen o fous se podařilo v nejvyšší soutěži udržet hráčům Wolverhamptonu a pokud se majiteli nepodaří sehnat další kvalitní hráče pro Premier league je možné, že současné klubové hvězdy nebude lehké v týmu udržet. A to i přesto, že klubové i tréninkové zázemí má klub na nejvyšší úrovni. Nejslabší v sezoně a o ligu níže sestupují týmy Fulham FC a Aston Villa, která sice dokázala sehnat do týmu posily, ale na udržení v nejvyšší soutěži to již v letošní sezoně nestačilo. Aston Villa se, ale jistě pokusí o návrat do nejvyšší soutěže hned v následujícím ročníku.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE






CHAMPIONSHIP
V Championship hrál v první polovině sezony nejlépe Arsenal FC a za ním o svůj historicky první postup do Premier league bojoval statečně Norwich City FC, který stále vlastní majitel Grepo. Třetí místo držel před Hull City A.F.C. a West Ham United tým Wembley F.C.. Zápasy ostatních týmů pro nedostatek hráčů končily kontumací.

Druhá polovina sezony žádné překvapení nepřinesla a umístění týmů na postupových pozicích tak zůstalo beze změny. Premier League si tedy příští rok zahraje Arsenal FC a premiérově i Norwich City FC.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP






LEAGUE ONE
První polovina sezony League One naznačila, že suverény letošní sezony budou týmy Bolton Wanderers a Blackburn Rovers F.C. a druhá polovina to jen potvrdila, oba týmy skončily na postupových místech a v příští sezoně si zahrají Championship.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE








LEAGUE TWO
V League Two šel za postupem suverénním způsobem tým Leicester City, který na začátku sezóny převzal manažer Zednik a snažil se tým dostat do vyšších lig, kam tým bezesporu patří. O druhé postupové místo z finančních důvodů žádný velký boj neprobíhal, ale kolovali zvěsti, že sponzoři mají zájem o podporu Wiganu, zda se zvěsti zakládají na pravdě měla ovšem prozradit až druhá polovina sezony.
Ve druhé polovině se spekulace potvrdily a posílený Wigan spolu s Leicesterem postoupil do League One.


TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO







PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY
Tým MC převzal po odchodu legendárního Bobinha nový majitel Proky. Jeho první správnou volbou bylo jmenování JayJaye Okochy kapitánem. Nový kapitán dovedl do týmu kvalitní posily a spolu s Prokym dále stanovili perfektní taktiku na zápasy, která byla každodenní aktivitou dodržována všemi hráči. Jen díky této každodenní aktivitě a také díky zajištění kvalitního trenéra z prvotřídní anglické akademie slaví Manchester City svůj první titul a netají se, že cílí i na zisk mezinárodní trofeje.








TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ












NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli boj zejména 2 hráči, tahoun obrané řady Hudersfieldu Memphis Depay a obránce mistrovského Manchesteru City jendora1. Oba hráči dokázali vstřelit stejný počet gólů a o trofeji tak musely rozhodnout další statistiky, konkrétně sehranost, kterou měl na konci ligy na vyšší úrovni Memphis Depay a ocenění pro nejlepšího obránce tak získal on.


PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojoval PEPIFAN z týmu Newcastle United. Až za tímto hráčem se umístili další skvělí záložníci jako jsou kakaq, Rafca, selda nebo Miloslav Mlha.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
O titul nejlepšího útočníka bojovali hned 3 hráči Manchesteru City krysí koktejl, svestka a M.Salah, dále 3 hráči z Newcastle United Lukáš Král, PEPIFAN a MedvedTruck. A nakonec duo z Liveproolu Grepo s Midnightem. Nejlepším útočníkem se stal střelec Liverpoolu Grepo, který zvládl vstřelit v sezoně 10 gólů.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se již o druhé osobní ocenění v letošním roce.









NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře obhájila gólmanská hvězda Manchesteru City Kolage, který dokázal čisté konto udržet celkem ve 14 zápasech.



PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE





Jedná se již o druhé ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
V předkole Ligy mistrů vypadly oba angličtí zástupci. Manchester City F.C. nestačil na český tým SC Xaverov a nad síly Tottenhamu Hotspur FC byla slovenská Nitra. Jediným anglickým zástupcem tak zůstal Newcastle, který si přímý postup do skupiny zajistil výhrou v předloňské Premier league.






ZÁKLADNÍ SKUPINA
V základní skupině Ligy mistrů se jedinému anglickému zástupci Newcastlu United stejně jako na domácí scéně v lize nedařilo, o postup sice až do závěrečných kol bojoval, ale nakonec ve skupině skončil až na posledním místě. V letošním ročníku dominovaly zejména slovenské týmy. V semifinále měli hned 3 zástupce.






SEMIFINÁLE
I v semifinále potvrdily slovenské týmy na mezinárodní scéně svou převahu a jediného českého zástupce v semifinále tým SC Xaverov Lokomotiva Košice vyřadila. Ve druhém semifinále se střetly 2 slovenské týmy FC Nitra a OŠK Podolie, ve vyrovnaném dvojutkání byli nakonec šťastnější a do finále tak postoupili hráči FC Nitra.






FINÁLE
Finále ligy mistrů přineslo všem fotbalovým fanouškům nezapomenutelný zážitek. Nitře se totiž podařila otočka z říše snů. V 54. Minutě již prohrávali o 3 branky, ale v základní hrací době zvládli utkání srovnat a v penaltovém rozstřelu obrat v utkání dokonali a zaslouženě se tak mohli radovat ze zisku trofeje.







PRŮBĚH UTKÁNÍ






PENALTOVÝ ROZSTŘEL







TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 84. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Rotherham United FC.







NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický národní koeficient konečně dohnal český koeficient. I proto je velká škoda, že letošní sezona bohužel pro následující období moc přínosná nebude.






Koeficient po konci 83.sezony







FA CUP
Třetí finále v řadě si zahrál Manchester United, ale stejně jako v loňské sezoně byl zde nad jejich síly Tottenham Hotspur FC majitele Superdolfa, který tak i v letošní sezoně získal další trofej.






(18.01. v 13:37 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku