Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 88.SEZON


88.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 88.sezony všech anglických lig a také letos nahlédnou i za hranice.


PREMIER LEAGUE

V první polovině sezony držel čelo tabulky s náskokem 6 bodů na druhý Manchester City tým Newcastle United. Manchesteru City se sice ve druhé polovině soutěže podařilo bodový rozdíl zmenšit, ale dohnat v letošní sezoně skvěle hrající Newcastle se mu již nepodařilo. Třetí příčku obsadil loňský mistr Tottenham Hotspur FC. V boji o setrvání v nejvyšší soutěži byly nejslabší týmy Wolverhamptonu a Fulhamu FC, oba týmy si tak příští rok zahrají nižší soutěž.

TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE







CHAMPIONSHIP
V Championship byly až na jednu výjimku všechny týmy zaplněné hráči. Nejlepší tým soutěže Colchester United FC složený z reálných hráčů si suverénním způsobem bez ztráty bodu zajistil postup do vyšší soutěže. Z druhého místa jej do Premier League doprovodí tým s akademiky Crystal Palace FC, který 2. postupovou příčku udržel s náskokem 10 bodů před 3. Arsenalem. O ligu níž sestupuje prázdný tým West Ham United a překvapivě i Huddersfield Town AFC.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP







LEAGUE ONE

V League One v této sezóně bojovaly o postup 4 týmy Morecambe FC, Ipswich Town F.C., Leicester City a Wembley F.C. Postup se shodným počtem 51 bodů vybojovali Morecambe FC a Ipswich Town F.C.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE







LEAGUE TWO

V League Two bylo hráči zaplněno 6 týmů, což je důkaz toho, že anglická verze v posledních sezónách hodně ožila. Do vyšší soutěže vybojovaly postup týmy Queens Park Rangers a Derby County FC

TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO






PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY










KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli v uplynulé sezoně boj zejména 2 hráči jendora1 z Manchesteru City F.C. a Kybl z Tottenhamu Hotspur FC . Oba hráči vstřelili v sezoně stejný počet gólů. Ocenění pro nejlepšího obránce nakonec komise přisoudila hráči jendora1.

PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojovala dáma z Colchesteru United FC Anny13 a získala tak pro sebe první letošní individuální ocenění.

PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráčka získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
Nejvíce gólů v letošní sezoně vstřelil hráč Stef z mistrovského Newcastlu United. Hráč dokázal v sezoně vstřelit 13 gólů a po právu tak získal ocenění pro nejlepšího útočníka.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.






NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře získal Jeremy Stautknie z Colchesteru United FC, který dokázal čisté konto udržet v 16 zápasech a získal tak 2. individuální ocenění pro hráče z Colchesteru.

PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE






Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů se přes předkolo podařilo přes slovenskou Lokomotivu Košice postoupit loňskému vítězi anglického poháru Newcastle United a tím se stal rázem jedním ze spolufavoritů na celkové vítězství v soutěži. Druhému anglickému zástupci v předkole Liverpoolu FC se do hlavní fáze postoupit nepodařilo, tým nestačil na vítěze českého poháru SK Sigma Olomouc. V hlavní fázi soutěže nechyběl ani obhájce titulu LM Dukla Banská Bytrica, tým si v předkole poradil s dalším českým zástupcem 1.FK Příbram, Dukla tak i nadále měla šanci prvenství v LM obhájit.






ZÁKLADNÍ SKUPINA
Základní skupinu Ligy mistrů ovládla slovenská Nitra, mezi 4 nejlepší celky se těsně nedostal obhájce Dukla Banská Bystrica. Druhým týmem, kterému se do další fáze soutěže nepodařilo postoupit, byl anglický Tottenham Hotspur FC.






SEMIFINÁLE
Semifinále ovládly české týmy, když SC Xaverov přešel přes slovenskou Nitru a Olomouc překvapivě vyřadila Newcastle United.







FINÁLE
České finále nabídlo napínavý průběh, SC Xaverov téměř celý zápas prohrával, ale v 91. minutě vyrovnal nádherně sehranou standardkou, kterou skvěle kopl Gari439. Vyrovnané utkání tedy rozhodly až pokutové kopy, ve kterých byl šťastnější tým SC Xaverov.
















penaltový rozstřel







TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 88. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Manchester City






NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický koeficient je po odehrání 88. sezony stále poslední.






Koeficient po konci 87.sezony






FA CUP
Prvního poháru se pod vedením manažera Pavla Nedvěda dočkali hráči Evertonu FC. Cestu za pohárem přitom neměli hráči Evertonu vůbec jednoduchou. V osmifinále porazili nevyzpytatelný Tottenham, ve čtvrtfinále si poradili s dalším silným týmem Hull City A.F.C. V semifinále potom smetli rozdílem třídy Manchester United a ve vyrovnaném finále zvládli porazit i Manchester City.







ZAHRANIČNÍ PŘEHLED

Slovensko

FORTUNA LIGA

Na Slovensku se na trůn po roční pauze vrátila Lokomotiva Košice.

TABULKA FORTUNA LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA FORTUNA LIGY






TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY












KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











Slovenský pohár
Ze zisku poháru se v letošním roce mohou radovat všichni fanoušci týmu FC Nitra.






Česká republika

V Čechách stále dominuje tým manažera Pemy SC Xaverov. Pema s Xaverovem získal již pátý titul v řadě a opakovaně tím dokazuje, že je právem považován za jednoho z nejlepších manažerů této hry.

TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY





TABULKA 2. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 2. LIGY






TABULKA 3. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 3. LIGY






TABULKA 4. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY





KONEČNÁ TABULKA 4. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY










KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ










Český pohár
O Český pohár nejlépe bojoval tým manažera Mathooo FK Teplice, jeho hráči se tak mohou radovat ze svého 2 triumfu v soutěži.






(30.03. v 08:48 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku