Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 89.SEZON


89.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 89.sezony všech anglických lig a také letos nahlédnou i za hranice.
Zatímco v realitě řádí nemoc COVID-19, byl vyhlášen nouzový stav a lidem byl omezený volný pohyb, tak fotbalový manažer zažívá díky tomu přírustek hráčů jaký dlouho nepamatuje. Díky místnímu statistikovi ze slovenské verze hráči Lupa víme, že od 12.3.2020 kdy byl vyhlášen nouzový stav vzrostl k 13.4.2020 počet nově registrovaných hráčů o 418 hráčů. Celkově tak má hra k tomuto datu 1393 registrovaných.To je pro FMko výborná zpráva a nezbývá než doufat, že se nově registrovaným hra zalíbí a nevyděsí je ani předčasně spuštěné letní Bingo a vydrží u fotbalového manažera i po uvolnění vládních opatření.


PREMIER LEAGUE

První dvě místa v tabulce si po polovině odehrané sezony držely stejné týmy jako v sezoně předešlé jen s tím rozdílem, že letos byl na první pozici s náskokem 7 bodů na druhý Newcastle United rozjetý Manchester City, zatímco loni vedl tabulku o 6 bodů Newcastle. V průběhu druhé poloviny sezony se Newcastlu podařilo stáhnout náskok na pouhý jeden bod a vyvíjený tlak na lídra tabulky stále sílil. Manchester City ovšem ve zbývajících zápasech prokázal své zkušenosti a titul nakonec urval. Velkým překvapením uplynulé sezony byl tým manažera Johnny Star Colchester United FC, který ve své první sezoně v nejvyšší lize dokázal o body obrat např. Tottenham, Hull City a dokonce i úřadujícího mistra z Newcastlu. Sestup do nižší soutěže si vybojoval tým složený z akademiků Crystal Palace FC a po velkém boji i slavný Manchester United jehož chybějící fanoušci budou v příští sezoně citelnou ztrátou i pro ostatní manažery.

TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE







CHAMPIONSHIP
V Championship byly v první polovině uplynulé sezony všechny týmy zaplněné hráči, ve druhé polovině však manažer Bossmen ukončil své manažerské působení u týmu Bolton Wanderers a tým prodal, ve druhé polovině tak Bolton neměl dostatek hráčů pro odehrání zápasu. Nejsilnějším týmem Championship byl tým se zkušenostmi z nejvyšší soutěže Wolverhampton a jako první si tak zajistil postup do Premier league. O druhé postupové místo bojoval zejména tým manažera Johnnyho Stara Morecambe FC a tým manažera GullitVanBastena Ipswich Town F.C.. Druhou příčku nakonec získal tým Morecambe FC. a příští rok tak poprvé okusí kvality Premier league. Manažer GullitVanBasten tak bude muset na vytoužený postup do nejvyšší ligy svůj tým ještě posílit. Díky luxusnímu zázemí, kterým jeho tým disponuje a kvalitnímu trenérovi, který je v týmu od jeho založení každým rokem samozřejmostí, mají případné posily jistotu, že body budou přibývat velmi rychle, lze proto předpokládat, že postup tohoto týmu do Premier league je jen otázkou času. Do boje o udržení v Championship byly namočeni 3 týmy Norwich City FC, Wigan Athletic a Aston Villa FC, která ještě v nedávné době hrála v Premier league. Nejslabší v této sezoně a do nižší ligy sestupují nakonec tým Bolton Wanderers a Aston Villa FC.

TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP







LEAGUE ONE

V League One v této sezóně bojovalo o postup 5 týmů Queens Park Rangers, Derby County FC, Huddersfield Town AFC, Leicester City a Wembley F.C. Postup vybojoval tým manažera Zednika Leicester City a manžera GullitVanBastena Queens Park Rangers.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE







LEAGUE TWO

V League Two začíná být poněkud těsno. V odehrané sezoně bylo v nejnižší anglické lize zaplněno hráči 7 týmů. Sezonu nejlépe odehrály týmy Burnley a A.F.C. Liverpool a postoupily tak do vyšší soutěže. Velký nábor nových hráčů v letošní sezoně pořádal tým Blackburn Rovers F.C.. A nábor byl zřejmě i díky COVID-19 velice úspěšný, protože majitel týmu Superdolf měl již v polovině sezony soupisku reálnými hráči zaplněnou. I ve druhé polovině sezony drželi jednotliví hráči aktivitu a vybojovali v konečné tabulce 5. místo. Pokud týmu aktivita vydrží budou se jistě v příští sezoně rvát o postup do vyšší ligy.


TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO






PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY




[





KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
Titul nejlepšího obránce získal v uplynulé sezoně majitel Manchesteru City Proky, který svými bezchybnými výkony dovedl svůj tým k dalšímu titulu.


PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE






Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojoval hráč mbjs z Wolverhamptonu a získal tak pro sebe první letošní individuální ocenění.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráčka získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
Nejvíce gólů v letošní sezoně vstřelili hned 3 hráči krysí koktejl z mistrovského Manchesteru City, josef73 z Liverpoolu a MilanR* z Wolverhamptonu. Všichni hráči dokázali v sezoně vstřelit shodně 9 gólů. Titul pro nejlepšího útočníka komise nakonec přisoudila střelci z Manchesteru City.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.






NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře získal hráč Foxir z Wolverhampton Wanderers FC, který svými výkony dopomohl vlkům k návratu do nejvyšší ligy. Čisté konto dokázal tento hráč udržet v 17 zápasech a získal tak své 1. individuální ocenění.

PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE






Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů se přes předkolo podařilo postoupit loňskému vicemistrovi Anglické ligy Manchesteru City, který zvládl vzájemný souboj s českým týmem FK Teplice. Druhý anglický zástupce v předkole Everton FC podlehl překvapivě hladce slovenskému soupeři FC Nitra a do hlavní fáze tak nepostoupil. Papírově nejslabší dvojici v předkole Ligy mistrů tvořily týmy Dukla Banská Bytrica a SK Dynamo České Budějovice. Do hlavní fáze postoupil český celek a to i přesto, že v prvním vzájemném zápase na domácí půdě s Duklou pouze remizoval. V odvetě na slovenské půdě totiž dokázali jediný gól vstřelit hráči Českých Budějovic a zaslouženě tak postoupili.






ZÁKLADNÍ SKUPINA
Základní skupinu Ligy mistrů ovládla stejně jako loňský rok slovenská Nitra, mezi 4 nejlepší celky se nedostaly celky Manchester City F.C. a SK Dynamo České Budějovice. Naději, že trofej pro vítěze v Lize mistrů se po 7 sezonách vrátí na anglické ostrovy, držel tým Newcastle United, který do semifinále postoupil ze 4 místa.


SEMIFINÁLE
Stejně jako v loňské sezoně bylo pro Nitru v Lize mistrů konečnou štací semifinále, kde byl nad jejich síly Newcastle United, ten stále držel naději pro všechny anglické fanoušky, že vítězem ligy mistrů bude po dlouhé době anglický tým. Ve finále jim měl být soupeřem tým Lokomotivy Košice, který v semifinále dvěma výhrami přehrál loňského vítěze Ligy mistrů SC Xaverov.







FINÁLE
Finále Ligy mistrů mělo jednoznačný průběh na jehož konci pozvedli pohár nad hlavu hráči slovenské Lokomotívy Košice. Anglie si tak na tento pohár bude muset i nadále počkat.







TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 89. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Manchester City.






NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický koeficient je po odehrání 89. sezony stále poslední.






Koeficient po konci 88.sezony







FA CUP
Bezchybné plnění stanovené taktiky dovedl tým Manchesteru City i k prvnímu triumfu v poháru a celý tým včetně fanoušků tak mohli oslavovat zasloužený double.







ZAHRANIČNÍ PŘEHLED

Slovensko

FORTUNA LIGA

Slovenskem a vlastně nejen Slovenskem otřásl skandál, vypouštění zápasů mezi týmy, které vlastní jeden majitel. Názory na věc rozdělily hráče na dva tábory. Jedna skupina vnímá toto jednání jako porušení fair play, druhá se na věc dívá jako na nezakázané taktizování a právo manažera, který dokáže v nejvyšší lize udržet více svých týmů. Nejznámějším týmem, který tuto taktiku opakovaně využívá je Lokomotiva Košice. Na opakující se dohady mezi hráči Lokomotivy a hráči, kteří s touto taktikou nesouhlasí reagovali zástupci admina a projednávají tak v tajné diskusi spolu s adminem hry, zda se tato taktika neuvede v návodu hry jako zakázaná. Doposud tomu tak ovšem není a tak i díky této taktice slaví Lokomotiva Košice další svůj již 83. titul.

TABULKA FORTUNA LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA FORTUNA LIGY






TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY












KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











Slovenský pohár
Ze zisku poháru se v letošním roce mohou radovat všichni fanoušci týmu FC Nitra.






Česká republika

V Čechách stále vládne manažer Pema. V uplynulé sezoně sice nezískal titul stejně jako v uplynulých 5 sezonách SC Xaverov, ale vystřídal jej tým, který je také ve vlastnictví Pemy a to tým TJ Sokol Pičín. TJ Sokol Pičín vedený kapitánem Sudouey získal svůj první triumf v lize.

TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY






TABULKA 2. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 2. LIGY






TABULKA 3. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 3. LIGY






TABULKA 4. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 4. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY










KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ










Český pohár
Ve finále Českého poháru se střetly dva týmy manažera ShaiMy FK Bospor Bohumín a FC Viktoria Plzeň. Výhru a 3. triumf v soutěži nakonec oslavili hráči FK Bosporu Bohumín.






(19.04. v 19:22 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku