Fotbalový manažer online


Toulky krajem #1 - Znáte "našeho&qu


Vítejte u zbrusu nových novin, které se budou výhradně zabývat hráčů hrajících v Anglii. Sem tam si pozveme i hosta z jiné země. Nicméně o vydávání novin jsem přemýšlel už několik měsíců, ovšem až teď jsem se k něčemu dokopal, tak snad to bude mít alespoň menší úspěch. Vím, že takové noviny vydává i Lingardinho, ale aspoň poznáme více hráčů z této hry. Na úvod jsem si vybral majitele jedné hospůdky, ale už to nebudeme prodlužovat a pusťme se do toho.

Ahoj Hammere, děkuji Ti za projevení zájmu ohledně rozhovoru s Tebou. Lidi asi pořádně nebudou vědět kdo jsi, tak se nám pro začátek představ. Řekni nám vše za co se nestydíš či nevadí, že bychom o Tobě věděli.
Ahoj Bobinho. Jsem poměrně šokován, že sis vybral k rozhovoru zrovna mě. Jsem tu velmi krátkou dobu a zatím jsem toho moc nedokázal. Jsou tu stokrát větší borci, kteří tu válčí už několik let. ------- Ale budiž, jdeme na to. Jsem úplně normální chlapík (50let), miluji všechny sporty, jak pasivně, tak hlavně aktivně. 22 let mám Hospodu U KLADIVA, která mi ku škodě mých týmů žere pořádnou porci času, ale živí to mě, celou mojí rodinu a spoustu kamarádů, tak tam občas trávím pracovní čas. Nutno dodat, že občas i na druhé straně pípy :))

A ty jsi z Prahy nebo odkud? Jinak mi řekni něco o těch sportech. Jaké jsi dělal či děláš aktivně? Je nějaký pro Tebe srdcovou záležitostí?
Jo jo - v Praze žiju celý život. --- Srdcovka je pro mě Bohemka, za kterou jsem v útlém mládí hrával fotbal. Další srdcovka je WEST HAM (ne však modní trend posledních let). Hospodu mám vyzdobenou vlajkami a šálami W.H.U. už přes 20 let. ----- Sport miluji a hrával jsem kde co: nohejbal, volejbal, basket, tenis, šipky atd... ---- nejvíce však fotbal - s klukama z hospody jsme asi 25 let hráli Hanspaulskou ligu. ------ Asi v 45. letech jsem zjistil, že už jsem na fotbal starý a začal jsem boxovat :)) Asi před 2 lety jsem začal koketovat i s MMA (a to je teda slušná makačka) ----- Na box docházím k Rosťovi Osičkovi a na MMA k Davidovi Hoškovi. Je to celkem slušný odreagování po každodenní práci s opilci :D

V tom MMA jsi neuvažoval o nějakém zápase nebo už ses něčeho zúčastnil? Hezky jsi udělal reklamu pro svou hospodu a případné fanoušky. Nicméně název máš podle svého jména, že? Co Tě kdysi vedlo otevřít hospodu?
V MMA už zápas těžko bude - žádnej magor kterému je okolo 50 tam nechodí :)) Všechno to jsou kluci o 20 - 30 let mladší než já. V boxu už něco proběhlo. Před pár měsíci jsem měl mít velký zápas, ale neprošel jsem zdravotní prohlídkou. Moje telecí léta, zanechali stopy - měl jsem krvácení do mozku a to je stopka skoro ve všech kontaktních sportech. (Teď jedeme sparingy - ale vše s chrániči a v helmách). Chci tu jen dodat, že fakt nejsem žádný idiot, co se stále rve - ba právě naopak v boxu jsem se naučil pokoře, úctě k soupeři a dodržuji boxerský kodex. Zasáhnu pouze, když někdo záměrně ničí můj majetek, nebo je hrubý na mojí rodinu. ----- Jo a druhá část otázky: Jasně, název hospody je shodný s mým příjmením. ---- A co mě vedlo otevřít hospodu ?? - No asi ta atmosféra, být svým pánem, denně plno kámošů kolem tebe - a hlavně chtěl jsem to dělat jinak, než ostatní hospody (to zní jako hrozný kecy, ale fakt si myslím, že to děláme malinko jinak.)

Zajímavé, tak ať jsi fit a nestane se Ti nic vážného. Přemýšlím jak jinak jsi to chtěl dělat než jiné hospody. Prozradíš oč jde? Nejsem v tomhle upřímně zběhlý a myslím, že nebudu jediný ze čtenářů, tak nám to prozraď. Pokud to ovšem není firemní tajemství.
No zaměřil jsem se primárně na ŠTAMGASTY, je to motor hospody (za ně považuji zákazníky, kteří chodí minimálně 3-4 týdně). Tyto lidi se snažím silně rozmazlovat, např: jednotná trika s logem hospody, soutěže, hry, tipovačky na zápasy o bank, tombola, soukromé grilování na dvoře. Neplatí pro ně zavíračka, v případě narozenin uzavřená hospoda jen pro ně, V.I.P. silvestr, ale je toho fakt mraky, včetně občasných panáku a jídla zdarma. -- Momentálně máme těchto top hostů okolo 90. ---- Jasně, že ani ostaní vůbec nezanedbáváme. Ale pojďme od toho na další otázku Bobinho, tohle stejně nikoho moc nezajímá..... :)

To je dost top hostů, tak ať se daří dál. Pojďme tedy ke hře. Jak ses k ní dostal a co Tě na ní tolik okouzlilo?
Já jsem se sem přimotal úplnou náhodou - bylo to v první vlně Covidu - hospoda zavřená, tak jsem nějak brouzdal po internetu a cinklo mě to do nosu :)) ---- A co mě okouzlilo? Asi nejvíc to, že jsem začínal s novou partou, kterou sehnal Superdolf ve 4. lize v BLACKBURNU a co sezóna, tak to postup o ligu výš až do Premier League. Bylo to příjemné stále vyhrávat. ---- Pak jsem se stěhoval do ambicioznějšího TOTTENHAMU, kde mě Superdolf svěřil funkci kapitána včetně všech pravomocí, taktiky a přestupů - no a mnohokrát jsem to teda slušně podělal, ale měl se mnou svatou trpělivost a ve finále mě vše naučil - je to skvělý Mentor!! (To už mě pak teda čaplo hodně a začal jsem přemýšlet i o svém týmu.....)

Po kolika sezónách sis založil své kluby? Ještě nám objasni své jméno manažera. Názvy klubů potom jsou zcela jasné podle čeho sis zakládal.
Já to tipuji, že jsem týmy zakládal tak po 10 sezónách, ale fakt nevím, to bych kecal, je to jen tip.... No a můj nick HAMMER vznikl z mého příjmení - jmenuji Kladiva :)) --- proto ta hospoda U KLADIVA a velká náklonost k W.H.U. (Hammers)

Jasně, teď mi to celé docvaklo. Jinak datumy, kdy ti vznikly kluby jsou uvedeny u klubu, ale myslel jsem to tak po tvé hráčské kariéře u Superdolfa. Nicméně kde jsi sehnal všechny lidi co u tebe hrají? Proslýchá se, že jeden tým máš ze svých štamgastů, je to pravda?
Jo jasně - tým HAMMER UNITED je složen pouze z kamarádů, se kterými svádím už mnoho let tuhé bitvy v konkurenční hře (můj tip je tak min. 10-12 let). Většina z nás je věkově 50+ i mnohem víc, což si myslím je zde poměrně rarita :)) Hrozně to žerou, jsou skvělý a hrozně ukecaný dědkové moji , o čem svědčí asi největší soukr. diskuze ve hře ------------ Tým WEST HAMU je složen pouze z personálu a štamgastů!! Sranda je, že všechny lidi z týmu opravdu skoro každý den vidím osobně, což je dobře, protože na některé spoluhráče platí pouze páka: doplň body, pak bude pivo ! :-D --- Ale trochu to zlehčuji samozřejmě - je moc prima mít okolo sebe lidi, s kterýma to můžeš denně probírat....

Setkal ses při nabádání do hry i negativních ohlasů nebo všichni chtěli začít hrát? Poznal jsi ještě nějaké hráče osobně? Pokud ano, tak které?
Když sem je verboval, tak jsem jim poměrně přesně vylíčil o co tu půjde. --- V podstatě vše funguje, jen v HAMMER UNITED to začíná občas lehce bublat kvůli současnému systému zápasů. ------ Pár kluků tu prý už bylo inkognito. Několikrát tu byl za mnou na pivku Ondřej Kúdela - ten byl dokonce na grilovačce komplet s celým týmem West Hamu :))

Když mluvíš o grilovačce a máš k tomu prostory, tak by ses třeba nebránil uspořádání FM srazu v Tvém podniku? Když jsme u jmenování, tak je tu někdo koho by jsi rád poznal osobně? Ty co nerad, tak raději nebudeme jmenovat. Věřím, že by jdi takové našel, že?
Jasně - můžeme si zabrat velký gril v hospodě a třeba půlku zahrady u grilu cca 70 míst. Nebo když gril pojede pro zákazníky, tak to můžeme rozjet u mě na soukromé zahradě hned vedle hospody. ------ Poznal bych rád kohokoliv ze hry. Nikdy jsem s nikým zatím neměl sebemenší osobní spor. (A ani moc nechápu ty zdejší malé války - je to přece hlavně zábava. Tak bych tu raději přivítal nějaké zdravé hecovačky a symbolické sázky na zápasy mezi sebou.)

Mluvíš o sázkách, které tady jsou, ovšem vcelku nereálné je na nich něco vyhrát. Uvítal by jsi úpravu těch sázek nebo by jsi byl pro zavedení systému jako mají klasické sázkovky? Případně můžeš přidat co by jsi tady rád uvítal za změny.
Já to spíš směřoval na to, aby tu byla pohoda. Když už se někdo chce hecovat, tak jsem myslel, že si spolu třeba můžou dát sázku na své týmy a pár KF :)) --- Ty jo, ale tenhle tvůj nápad, že by se daly vypsat kurzy na zdejší zápasy je moc zajímavý. Asi to brzy zrealizuji..... ------ No a k těm změnám: Bral bych samozřejmě jako většina lidí ten nový Systém zápasů - snad se brzy dočkáme??

Tak na tuhle novinku tady čeká hodně lidi, někteří už ovšem bohužel čekání vzdali. Co by jsi po této změně dál ve hře uvítal nebo je něco co ti tady chybí?
Já jsem poměrně skromnej člověk. Je to tu v pohodě, moc mi toho nechybí- hra mě fakt zatím celkem dost baví!! Jen rád tipuji a sázím - perfektní jsou ty ofiko tipovačky, ale neškodilo by toho tady víc. Určitě nějakou tipovačku sám rozjedu, až začne česká liga (tuším, že už 24.7. by to mělo vypuknout).

Když to vezmeme z té druhé stránky, tak je něco co Ti tady vadí a hře třeba škodí?
Bobinho, já jsem věčný optimista, takže tu kritizovat nic nebudu, za mě je to v pohodě. A to, že silnější tým občas prohraje se slabším, se děje i v reálném fotbale. (Pokud to bude jednou za čas, tak to samozřejmě beru.)

Přesně tak, ale nestává se moc často to, že by tým bez několika hráčů vyhrál a doufejme, že to opravdu ten nový systém bude víc rozpoznávat. Nicméně nyní probíhají volby (asi v den vydání už bude po nich). Líbí se Ti jakou formou to probíhá a že to je možnost pro každého, aby si tuhle roli vyzkoušel?
Jo, je to bezva. Já bych to tedy dělat nechtěl, ale šanci má každý...

Z jakých důvodů by jsi do toho nešel?
Hlídat tu urážky, řešit spory rozhádaných hráčů - to fakt není nic pro mě. Navíc bych PK vůbec s ničím nepomohl. Já jsem stará škola - nemám facebook, instagram, ani nic podobného. S počítačem fakt neumím vůbec nic - to že jsem schopen ti odepsat je vlastně vrchol mého umění na PC :))

Ale vedeš si dobře! :D Pojďme ještě ke hře jako takové. Když ses zaregistroval, tak jsi věděl kdo tuhle hru vlastní? Narážím na to, že je to Jirka, kterého můžeme vidět v televizi či slyšet v rádiu, tudíž známější osobnost. Případně jaké byly Tvé myšlenky, když ses to dozvěděl?
Tak to jsem vůbec netušil. Já to zjistil fakt až po pár měsících :D Jinak je v pohodě, když jsem zakládal W.H.U., tak s tím byly drobné problémy a on to tenkrát nějak během chvíle vyřešil. -- Za mě dobrý!

Hodně se i mluvilo v diskuzích mezi lidmi, že by to raději měl prodat, aby se hra vyvíjela rychlejším tempem. Jak by jsi jednal Ty v jeho případě a celkově jaký máš na to názor jako obyčejný hráč?
Tohle jsem nikdy neřešil, fakt nevím co bych ti na to řekl. Kdyby byl co nejdřív ten nový systém, tak řeknu: perfektní hra!!!

Jasný rozumím. Blížíme se k samotnému závěru. Už jsi zasponzoroval hru finančním obnosem nebo jsi ještě neměl tu potřebu? Případně využíváš bonusy v hojném počtu nebo jen výjimečně? Je něco za co by jsi je chtěl využívat a v nabídce to nemáme?
Zasponzoroval jsem velmi slušně. Skoro každý měsíc ze začátku jsem koupoval bonusy a hned prodal za KF, aby bylo na chod klubu. --- Oba kluby jsem startoval ze 4.ligy a kdo je také majitelem, tak dobře ví kolik ten klub sežere peněz. (a to všichni hráči v mých klubech hrají z kamarádství za almužnu, vůbec nevím, jak bych to táhnul za standardní výplaty) ----- Bonusy využívám hodně: Zaměstnanci do továren, změny taktiky, přestupy trenérů. ----- Byl bych ochoten obětovat velké množství bonusů na trenéry (ale to nikdy nepůjde a je to asi správný). Já jen každou sezónu trnu, abych vždy 2 měl, jinak je s týmy konec :((

Tohle znám až moc dobře, ale jsou tu i dobré soutěže jak urvat bonusy, ovšem na to je potřeba mít kupu štěstí. Ještě se vrátím dodatečně k Tvému podniku a hráčům. Neuvažoval jsi o vlastnění třetího týmu, když máš tolik štamgastů?
Možná časem, ale práce z opilci je velmi komplikovaná :))) -- jsou to všechno strašně prima kámoši, ale většina denně nedoplňuje.... Ale dal jsi mě teda teď trochu brouka do hlavy, začínám o tom přemýšlet. - Mohlo by být časem hospodské derby!! :D

Přesně tak.. Večerní sledovačka u piva při derby v PL! :D Jsme na samotném závěru. Máš ještě něco co by jsi nám řekl a nezaznělo to? Případně něco pro ostatní hráče či přímo nováčky hry?
Vzkaz pro všechny hráče: méně hádek - více srandy a hecovaček. Užívejte si to tady, má to být přece zábava. ----- Díky žurnalisto, že sis vybral k rozhovoru zrovna mě, furt to nějak nechápu (zatím jsem toho hře toho mnoho nedal) - no, snad jsem neplácal moc blbosti.... :)) ------- lidi, mějte se tady všichni parádně, ať vám to v zápasech střílí, gólmanům ať to lepí!!!! Ahoooooj Martin.

I já díky, že jsi souhlasil a mohli jsme Tě tak trošku poznat. Tak ať se daří na všech frontách života a měj se.

(22.07. v 19:30 vydal Bobinho)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku