Fotbalový manažer online


Na slovo s Lingardinhem - brekeke


Vítám Vás u jubilejního 5. vydání novin Na slovo s Lingardinhem! Speciální příležitost si žádá speciálního hosta a proto dnes na návštěvu do redakce dorazil brekeke, osoba, kterou není třeba většině hráčů představovat, protože ho nejspíš znají z diskusí. Já osobně jsem moc rád, že brekeke mojí nabídku na rozhovor přijal, i když v očích mnohých z Vás je to spíše záporná postava hry. Dle mého názoru je brekeke naprosto normální a inteligentní člověk, který akorát nebere hru tak vážně a občas si do někoho/něčeho sarkasticky rýpne. Pojďme tedy na rozhovor.

Ahoj brekeke, jsem rád, že sis na mě našel čas a stal se tak hostem jubilejního 5. vydání mých novin. Začněme klasicky, přestože tě většina hráčů zde zná, mohl by ses pro začátek v krátkosti představit?

Cau , jmenuji se Martin a mistni komunita me zna z diskuzi. Jak jiste vis pracuji v logistice a vse co s tim souvisi. Tuhle hru hraji od roku 2011 .

Jak moc tě hra po takové době baví a co říkáš na její vývoj za těch 10 let, co jí hraješ?

Hra jako takova pro hrace nic zajimaveho nenabizi. Textove hry jsou jiz za zenitem. Vyvoj hry moc nepokrocil dopredu, trochu se zvedla grafika. Drive tady fungoval tzv. Doping a to melo neco do sebe, pote se to zmenilo na system Trener coz byla velka zmena a podle me to neprislo nic lepsiho. Pamatuji si taky celky vypadek hry , ktery trval cca 1 rok a kdy se dalo pouze do hry prihlasit, zadny zapas se nehral, plno majitelu tymu prislo o svuj majetak a hodne hracu skoncilo. Tak pak se zacalo mluvit o robotech hracich ja jim rikam umelaci. Byla z toho na diskuzich docela poradna mela, lidi se mezi sebou hadali, nekdo chtel a nekdo ne, pry to znici hru. Zamer byl takovy , aby umelaci zaplnili poloprazdne tymy. Nakonec se z toho stal job na bonusy, kde se umelak frkne na pozici trenera a cena je draha. Zacinajici majitel tymu si nemuze umelaka dovolit. Zatim nejvetsi zklamani co jsem zazil, ze par majitelu tymu a par ZA nechteli vloni na podzim na 1 mesic uzavrit hru, kdy PK alias Jirka chtel programovat novy system zapasu a delal by na tom celou dobu. Mozna by to trvalo 2 mesice, ale bylo by to jiz hotovy. Takhle nemame zatim nic a lista se posouva strasne pomalu. Pamatuji dobu, kdy na diskuzich se vse resilo, Jirka prisel pokecal a vzdy rekl co bude ci nebude, ted jiz tohle neni. Proste byl aktivni. Nynejsi diskuze jsou jiz mrtve, tresta se za kazdy nesmysl, nastavilo to par ZA co si mysli, ze maji nad kazdym svoji moc. Ale tohle me jiz nezajima. Vlastne ani nevim proc jeste hraju, proste ze zvyku. Naklikam body, dam hraci najist a to je vse. Take pamatuji, kdy byla prazdna Anglicka verze a v ni hral pouze SAF s tymem MU a sbiral jeden titul a pohar za druhym, byla to docela sranda. Zacatek nove Anglicke verze muzeme vdecit hraci Lord TT, Rychleji a Lukinho de Valczino, ti to tam rozjeli. Pote prisel Superdolf a stal se na cas vladce Anglicke verze. Jeho tymy sbiraly tituly.

Sám jsi to téma začal, na které jsem se chtěl ptát. Jaký máš názor na současné ZA a jejich aktivitu ve hře?

Funkce ZA je takova divna funkce tady ve hre, nemaji zadne poradne kompetence, na vse musi cekat co schvali PK a jak rekl Lala, neni moc PK aktivni. Dale ani moc hracu nevi co delaji behem sveho funkcniho obdobi a nikomu neskladaji ucty. Aktivni je tady pouze Vikingr, ten tady vi o vsem co se deje, ale je to tim , ze nespi . Protoze dle bodu aktivity , kterou vede je zde online 22.5 hodiny denne, asi nespi. Ja si o te aktivite myslim sve. Take jsem se jednou vysvihnul do cela tabulky, ale pote co jsem rekl jak, tak jsem byl diskvalifikovan a byl zmenen cely system a pocita se pouze kazda aktivni hodina. Ale jak jsem rekl i to lze zde nejak obelstit ( bez komentare dale ). Lala mel slabe funkcni obdobi, ale nedivim se mu a jasne to rekl, ze nemel ani duvod byt aktivni, kdyz PK neni taky aktivni a veskere navrhy jdou k ledu. O ostatnich ZA nema cenu ani psat, za celou dobu jsem je nevidel na diskuzich neco prednest. Treba takovy JayDym ten se tim jeste pochlubi, ze nebyl aktivni, takze by se mel nad sebou zamyslet proc je vubec ve funkci. Navrhoval jsem treba diskuzi, kde by ZA uvedl duvod bobra ci AT a nechat ji nahore nad carou. Zde je zase problem, ze prispevky po dvou mesicich mizi. Ja bych dal sanci Suoerdolfovi a i Honzovi13, komunita je podporila ve volbach. Zrusil bych Adminovu volbu. Proste pouze volby, ten by mohl zasahnout pouze kdyby ZA porusil pravidla a odvolal by ho. Jak se rika lod vzdy dobre pluje, kdyz ma novou plachtu. Takze nove ZA. Nebo bych udelal tzv. prezidentske omezeni, ve funkci max. 2 funkcni obdobi v kuse a pak pul roku distanc, pote moznost kandidovat. Me se nejvice ve funkci libil Pema a Lala, oba meli prehled a vzdy byli nad veci.

Co říkáš na zdejší komunitu, na samostatné hráče hry? Jsi hodně aktivní v diskuzích a jsou na tebe často negativní reakce, ikdyž podle mě jsi nikdy nic hrozného neudělal, čím si to vysvětluješ?

Zdejsi komunita postupem casu dost proridla. Odesli hraci co zde hrali dlouho a tahli tuto hru, napr. Kalla, Rychleji, Lukinho a ted nedavno hraci ACS, kteří drive byli hodne aktivni. Co se tyka me aktivity na diskuzich, tak to vse pisu z mobilu i tento rozhovor s tebou. Ale nenech si namluvit od lidi, ze ja mohu za to, ze lide zde nepisi, oni nemaji zajem psat i kdybych tady nebyl, tak stejne nic nenapisou. Podivej se kolik lidi vlastne aktivne pise, spocitas je na prstech obou rukach, strasne malo a pouze ti stejni. Prestal psat i Superdolf, coz me docela mrzi, uz neni tak aktivni a ani se mu nedivim, protoze ma dobre nazory na hru, ale jsou zase lide co mu hazeji klacky pod nohy. Mohu rici, ze 75% hracu z komunity vubec diskuze nezajima. Co se tyka druhe otazky co si mi polozil, tak mas pravdu, nic spatnyho jsem tady neudelal, nasel jsem nekolik bugu ve hre a ty jsem vzdy nahlasil a dostal jsem za to bonus. Zrovna dneska jsem si psal s jednim hracem nasi komunity a ptal jsem se ho co mu vadi na me a on mi napsal jak pisu, ja mu odpovedel , ze je to sranda, proste sarkasmus. On mi odepsal presne toto : "Právě, že tuto srandu tady lidi nechápou nebo spíš to berou jinak než ty." Dale si pak vem nektere dalsi lidi a ja je mohu jmenovat napr. Vikingr, pamatuji si ho jak byl velky kritik Prima.Kluka, najednou se stal ZA a je ted jeho velky obdivovatel. Jaimile napisu nejakou kritiku ci prispevek, tak odepise ty lzes a zase je to lez a zase lzes atd l. a k tomu napise hele Endesi. Ja vim kam tim miri, proste se na sebe snazi upoutat pozornost, ze on je nejlepsi tady ze vsech a vi vse nejlepe. Vlastne nevi co by odpovedel, tak napise dotycnemu, ze lze. Tohle pisou lide, kteří nenajdou spravne argumenty jak komunikovat a nebo nerozumi dane veci, protoze to neznaji. Toto se hodne stava v politice, dany politik se ocerni a medialne zdiskredituje prostrednictvim tisku, TV . Pote je ocisten v tichosti napr. soudem, ale ma uz na sobe ten punc neceho. Tací ocernovaci jsou i zde. Proste bezny zivot, ja si o techto lidech nedelam zadne valne iluze a jejich tu par. Ja zadny problem se zdejsi komunitou nemam a docela me vzdycly potesi podpora ve vzkazech. Docela jich je dost.

Čím si vysvětluješ vážnost zdejší komunity, že nepochopí srandu či sarkasmus? Máš pravdu, že do diskusí jinak moc lidí nepřispívá, máš nějaké návrhy, jak aktivitu v diskusích zlepšit?

Je to tim, ze se nezapojuji do diskuze a nebo si pak prectou jeden ci par prispevku a nevi o cem se vubec diskutovalo. V tomhle je expert MuA, celou dobu je zalezlej, nevi vubec, ktera bije a pak pronese svoje moudra co nemaji hlavu ani patu, proste neni v obraze. Pak napise, ze je to lez. Plno hracu zkouselo vselijake souteze a stejne to nezabralo, hraci byli neaktivni v diskuzi. Nejlepsi financni souteze dela zdejsi mecenas hry a to je nikdo jiny nez slavny Rednexpark. Mohu rici, ze hracum uz venoval ve svych soutezi mraky penez KF. Dale suprovou a velmi jednoduchou soutez dela Sprajt, ktera nema konkurenci a proste je IN, je zalozena na poctu ujetych kilometru co jezdi v praci. Snazim se zapojit do diskuze srandu ci sarkasmus, aby se to aspon zde nejak rozjelo, mohu rici s klidem, ze se mi to povede, vzdy se nejaka stika chytne, kfyz nahodim rybicku na udicku. Dalsi problem v neaktivite na diskuzich je v tom, ze hra moc toho nenabizi a to kazdy vi. O cem by si asi hraci meli povidat ? Jako o vysledcich z minuleho kola ? To nema cenu, tym nafasuje 3 cerveny karty a druhy nema zadnou a stejne nakonec v 8 hracich vyhraje 3-0. Jo bylo takove období, kdy to hrace stvalo a psalo se o tomto nesvaru na diskuzich. ale bylo to jako hrach hazet o zed, protoze stejne se to nevyresilo a neustale kecy o tom, ze se ceka na novy system zapasu a az bude, tak tohle se eliminuje, jak dlouho jeste na to vubec budeme cekat ? Nikdo nevi. Proste to lidi Prestalo bavit. Plno hracu ma konte plno penez, nevi co s nima, mohla by se udelat nejaka zabava napr. ruleta, sazky ve hre na zapasy kazdy den co se hrajou vsechny verze atd., ted mame pouze vikendove Bingo, coz je malo.

Už jsi sám o pár hráčích psal, přesto se tě zeptám celkově. Kdo konkrétně tě ze zdejších hráčů nejvíc štve a naopak s kým si tu nejvíce rozumíš?

Me nevadi, zadny hrac, nemam rad pokrytce. Mam zde dva favority a ty uz jsem jmenoval a to je Vikingr, ktery mel drive dobre kriticke nazory na PK i na hru, ale dostal funkci rostlinare ( nadsazka ne urazka ) a otocil o 180 stupnu. Dalsi je MuA ( Arakakis ), ten je chytry jak Radio Jerevan. Posledni dobu vede Skodovicka, ale ten je neskodnej, proste tito tri hrace nemusim a nemam si s nima co rici. Dobre se bavi s Superdolf, Lenor, FCB, 10Robinho10, Kamil Limák,Drz hubu a krok, Lala, Pema, Yanic, Hammer, Sprajt, Kalla ,Rychleji,Lukinho de Valczino, samozrejme Bobinho, se kterym jiz hraju dlouho v tymu, dale Prcek101 , proste tito hraci maji rozumny nazory a kdybych na nekoho zapomel at se mi ozve. Jinak si rozumim s kazdym, s nikym nemam zde problem, nenazyvam nikoho hlupakem ani imbecilem, protoze ne kazdemu nebylo dano pri narozeni stesti mit rozum. Proste je to tak v zivote uz nastaveny.

Jaký názor máš na admina hry, prima.kluka?

Udelal super hru a to vse sam, za coz mu dekuji. Me se treba libil jeho napad vloni uzavrit hru na mesuc a dodelat novy system zapasu, ale o tom jsem jiz tady mluvil. Je jasny s jeho nedostatkem casu jako mluvci, radio, plesy a dalsi aktivity, nema cas mena hru. Ale s tim neudelame. Vzdy me pobavilo, jak po dlouhe dobe prisel, rozdal bobry AT a zmizel, ackoliv ani nevedel souvislosti. Dale by mel naslouchat nekterym lidem co to se hrou mysli vazne a neni jim lhostejna. Tohle treba otevrene rekne Lala, ze PK neni aktivni . Ostatni to nereknou, protoze jsou naseptavaci a lestici klik a jsme opet u MuA. Myslim si, ze kdyby se mohl nekdo podilet na programovani bylo by to dobre napr. SAF, ten ma plnou duveru od PK. Co za svoji osobu mohu rici, kdykoliv jsem neco potreboval vzdy pomohl i za nahlaseny bug dal bonus.

Nedávno proběhly volby na ZA. Chtěl bys ty sám být ZA? A co na výsledky voleb říkáš, jsi spokojený s výsledky?

Drive jsem uvazoval o kandidature, ale nejak me ta funkce nebere. Nejsem zvykly cekat ma rozhodnuti az by prisel majitel hry a jenom byt mazac prispevku, frknout nekomu bobra ci AT neni muj styl. Kdybych byl ZA, tak bych asi zmenil system informovani hracu. Plno veci si ZA nechavaji pro sebe a pak rilaji no my rozhodneme a tohle udelame a tadyto se udela a tohle se schvali, pritom zapominaji, ze je voli komunita a pulku si dosadi majitel. Dale se musim smat, jak je tady kolikrat vyrceno, ze tenhle nebo tamten jeste nema zkusenosti na funkci ZA, naposledy se takhle mluvilo v predminulem vollebnim obdobi o hracich Honza13 a Superdolf. Pritom to neni zadna funkce jako v NASA. Potesil me navrat Rednexe. Cekal jsem, ze PK svoji volbou zvoli hrace Superdoll, coz se nestalo a coz je skoda. Lala vyhral a nema v soucasne dobe zadneho konkurenta. Zklamani je volba hrace JayDym a to pro jeho vyraznou neaktivitu a tu i priznal. Rekl, ze se pry polepsi, stejne tomu ani on sam neveri :-))). Ve slovenske verzi by mohl zustat pouze Yanic, ovlada to tam cely a kdyz jsem tam hral vzdy odpovi, pomuze , proste jr na svem miste. Jinak o Ali Krieger nemam zadne valne mineni, neznam a ani nevim co jako ZA vubec dela pro hru. Sama kapitola je Vikingr ( NewYorčan-muz co skoro nikdy nespi ) a to muzu rici na 100% , ze ten uz se funkce ZA nikdy sam nevzda dokud hra bude bezet. Na jednu stranu je to dobry , u vseho je jako prvni a vse vyresi za vsechny ZA. Na druhou stranu ostatni hraci nebudou adminova volba.

Jaký máš názor na dvouletý trest za odhalení mulťáctví a na to, že se sem spousta lidí v banu vrací, nejznámější případ asi Looki, který si z toho vyloženě dělá srandu nebo třeka Hakim, který dle jeho slov nedokáže hru přestat hrát a proto se vrátil i v banu?

V dnesni dobe nema dvoulety ban smysl, viz causa Looki. Ja bych to snizil na půl roku a vysvetlim proc. 1. Hrac dostane ban na 2 roky a co udela, koupi novou sim kartu a registrace do hry, v pohode si hraje, nikdo na nic neprijde a dokonce o tom muze vedet majizel tymu, ten ho nepraskne, chce mit aktivniho hrace co doplnuje body. Kratce pred uplynutim banu hrac zrusi ucet. No a 14 dni pocka, vrati se a je za hrdinu jak vydrzel ban. 2. Na nic neceka a koupi sim kartu a hraje. Rekne dostal jsem tip od kamose a hraju, zkusim to. 3. Sysrem Looki, ma asi pres 200 sim karet, mraky uctu a dela si ze vsech dobry den a vsem se smeje do ksichtu, az se mu zachce, tak se prozradi a ma z toho desnou srandu. Diskuze na tri dny ozije a o nicem jinem se nebavi, jak Looki zase vsechny dostal a take to nebavi ZA Lala a ten jiz na tohle rezignoval a neresi to. 4.Hakim se vratil, protoze je srdcar hry jako Looki, ktery vim jak system funguje, protoze byl ZA a ja taky vim a jiní hraci vi rake a dikonce i ZA to vi. Takze tise to sledujeme a neudelame proti navratum nic, maximalne blokace, ktera je k nicemu. Ni co zaverem k teto otazce rici, nejsou hraci a nebudou, takzr blikace max 1/2 roku.

Stejně jako já i ty vydáváš už nějakou dobu noviny, i když poslední dobou ne tak často, jako kdysi. Plánuješ v blízké době nějaký další vydání? A co říkáš na to, že v současné době je hned několik vydavatelů?

Drive jsem vydaval casopis Paparazzi Journal casteji. Je to casove narocny, take ted nemam zadne tema, o kterem bych mohl napsat. Zadny skandal na obzoru neni, jelikoz vydavam bulvarni casopis. Co se tyka dalsich vydavatelu, tak jim gratuluji k praci a drzim jim palce. Doufam, ze budou pokracovat nadale a ty take.

Co říkáš na odchod celého jádra ACS, kde většina hráčů skončila ve stejný den, je to pro hru ztráta? Jaké jsi měl s nima vztahy? Pamatuju si, že Daniel Alves ještě před svým odchodem zinscenoval bobříka mlčení proti tobě.

Me to vubec neprekvapilo, tym dlouhodobe stagnoval. Bylo to videt na vysledcich, drive sbiral jeden titul za druhym. Hraci si rikali jaka jsou parta a jak drzi pri sobe, meli mraky bonusu i KF na uctech napr. hrac Tom, ten o sobe tvrdil , ze v hlavnim jadru tymu, nebyl schopny nasypat do tymu KF. Take se nekupoval trener - umelak, prachy ba neho byly. Neustale se tocil v tymu majitel hry. Celkove mohu rici , ze to zazdil prave Táda, kdyz vlastnil tym. Podle me to je takove gesto, hraci skoncili, ale oni se treba na podzim ci v zime vrati a budou tvrdit, tak jsme tady a nic se ve hre nezmenilo. Jinak o tymu jsem mel stale informace a vedel jsem co se tam deje, proste nezajem se tomu venovat, aby mel tym vysledky. Za meho pusobeni v ACS tam byla jina parta hracu a par co ted skoncilo, takhle by tym nikdy nedopadl. Preji novemu majiteli hodne stesti a uspechu, ale uz jsem v zakulisi slysel, ze niceho nedosahne a ze jeho vlastnene tymy jsou prumer na FM. Vim take, ze bylo vice zajemcu klub vlastnit. To se dalo cekat, s tim bobrem co zinscenoval Alves a pamatuji si, kdyz prisel do tymu, snazil se tam vsechny hned ukoloval, privatni diskuze osirela a hraci postupne odesli a ja take.

Jaké jsou tvé cíle ve hře do budoucna, plánuješ třeba ty sám založit vlastní klub?

Plany jiz nemam zadne, klub vlastnit nechci, mohl bych ho mit v pohode a to systemem PAY2WIN. Je to jednoduchy, za skutecny penize nakoupim bonusy, pote je promenim za KF na trhu. Postavim tovarny, akademie na umelaky, koupim od hrace GullitVanBasten predrazeny prazdny tym co prodava novackum, ktery by stejne zaniknul po sezone. Pak najmu hrace a preplatim je KF a bonusy. Ale tohle proste nechci.

Jsi fotbalový fanoušek i mimo manažera? Pokud ano, jaké jsou tvé oblíbené kluby?

Jsem a fotbal jsem hral, byl jsem utocnik , proste hrotovej hrac. Daval jsem dost golu, ale moje slabina byla, ze jsem se nevracel, docela jsem tim vzdy stval trenera i spoluhrace. Obcas jsem zasel do brany, chytat me bavilo, zacinal jsem jako brankar. Jinak fandim AC Sparta Praha a AC Milano. Mam rad fotbal a hrace koncem 80 a zacatek 90-let. Za nejlepsiho naseho utocnika co u nas hral a pamatuji si ho byl Tomáš Skuhravý a na druhy misto bych dal Honzu Kollera, treti misto Roman Kukleta. Ze zahranicnich hracu mam oblibene Marco van Basten, Gullit, oba dva Koemanove, Roberto Baggio, Lothar Matheus, Pierre Littbarski a pak samozrejne Karl-Heinz Rummenigge. Na ACS obcas zajdu, jelikoz nase firma ma vstup do VIP boxu na stadione, ale nemam jiz tolik casu. Takze to nechavam jinym.

Sleduješ i právě probíhající olympiádu? Kolik Česká Republika podle tebe získá medailí?

Musim rici, ze poprve olympiadu nesleduji, proste me to nebavi bez divaku a k tomu je to casove jinde. Meli to odpiskat, zrusit a byl klid. Je to cely takovy divny, ani to nema takovou publicitu, vse zastinil Covid. Podle me se vse vrati do normalu az v roce 2023 a to podzim. Do te doby budou veskere sportovni a kulturni akce omezeny, pro lidi maji druhorady vyznam nejake olympiady ci jine souteze, maji uplne jine starosti. Porad se meni situace ze dne na den v ramci cestovani do jednotlivych statu.

Díky moc za rozhovor, to je z mé strany vše. Chtěl bys ty sám ještě něco dodat, případně vzkázat ostatním hráčům hry?

Preji vsem v osobnim zivote financni jistotu a pevne zdravi v teto nelehke dobe.

Ještě jednou díky a ať se ti daří v životě po všech stránkách. Ahoj

(30.07. v 03:31 vydal Lingardinho)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku