Fotbalový manažer online


HC Vítkovice RIDERA -HC Sparta Praha 3:2


Hokejisté Vítkovic vstoupili do extraligové sezóny vítězstvím 3:2 nad Spartou po samostatných nájezdech. Díky trefě Romana Szturce z penaltového rozstřelu dosáhli teprve druhé domácí výhry nad Pražany z posledních deseti případů. Hostům, hrajícím bez hlavního kouče Jiřího Kalouse, který se s reprezentací připravuje na Světový pohár, zajistil alespoň bod dvougólový střelec Tomáš Netík, a v Ostravě v řádném čase neprohráli už čtyři roky.Snad pod tíhou hrozivě neúspěšně bilance začaly Vítkovice trochu opatrně, ale Sparta úvodní rozvržení sil otočila chybou ve vlastní přesilovce. Vandas vypíchl puk a v oslabení ze sóla technicky překonal Pöpperleho.

Domácí po prvním gólu převzali otěže. Už o minutu později vletěl v přesilovce do pásma Kucsera a jeho vyraženou ránu doklepl do nekryté části branky Roman. Zaraženým hostům mohl v 10. minutě dalším gólem přitížit Sztruc, ale tentokrát po sparťanské chybě v rozehrávce Pöpperleho neprostřelil.

Spartu z největších obtíží dostal prvním gólem Netík; v závaru se nejrychleji ohnal po puku a překonal Bartošáka. Vítkovice ale pokračovaly v aktivitě a hosty po Vandasově střele zachránila tyč.

Jak ve druhé části Sparta zvedala hlavu, tak zápas nabíral na ostrosti. Asi nejviditelnější "nová" posila domácích Roman pronikl v 34. minutě znovu sám před Pöpperleho, ten ale jeho kvedlání s kotoučem zhatil holí. Diváky pak zvedla ze sedadel rvačka Koloucha s Kalinou a v závěru třetiny i gólové momenty na obou stranách. Romanovu teč znovu vystihl brankář, Bartošák se pak pohotově natáhl proti velké šanci Černocha.

Hosté třetí dějství už začali bez Ihnacaka, kterého sudí vykázali za faul na Kucseru do šatny. A v úvodu přežili klinickou smrt v podobě bezmála minutového oslabení o dva muže. Vítkovice nic nevytěžily ani z poměrně dlouhé klasické přesily, na jejímž konci jim navíc unikl Netík a prudkým bekhendem vyrovnal.

V početních výhodách dnes byly Vítkovice zoufale neefektivní, a když další dvouminutovku ve čtyřech proti třem promarnili i v prodloužení, musely rozhodnout nájezdy. V nich se ale štěstí Ostravanům obrátilo čelem a po gólech Szturce a Romana získali druhý bod.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Vandas, 9. Roman (Kucsera, D. Květoň), rozhodující nájezd Szturc - 12. Netík (Kumstát, Pech), 45. Netík (Kumstát). Rozhodčí: Čech, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 9:11, navíc Ihnacak (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 5755.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Klok, Sloboda, Výtisk, Urbanec, Krenželok - P. Zdráhal, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera (48. E. Němec) - Olesz, Illéš, Szturc - Tomi, Balán, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Eminger, Barinka, Kalina, Švrček, Hrbas, Piskáček - Ihnacak, Vrána, Ružička - Forman, Cingel, Uher - Netík, Kumstát, Pech - A. Kudrna, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Moták a Veber.

(13.09. v 13:23 vydal Ibra)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku