Fotbalový manažer online


Independent football newsletter


Vítám všechny čtenáře, kteří se rozhodli pro koupi tohoto zajíce v pytli. Původně jsem chtěl 1. výtisk trochu zpropagovat, ale pak jsem došel k závěru, že kdybych před tiskem prozradil, že se jedná o zprávy jen z Anglické ligy, zřejmě by hráči z ostatních lig noviny nekoupili. Což by mohla být ve finále škoda, protože by se mohl těmito novinami někdo inspirovat a mohl by vydat v obdobném duchu noviny v jiné národnosti. Hlavně v ČR by to mohlo být zajímavé počtení toho, jak se tvoří příběh nového klubu, který postupně sílí a pere se postupně o postup do nejvyšší ligy.


Protože současná verze hry nepodporuje žádnou historii a ne jednou se mi stalo, že jsem se chtěl zpětně podívat jak si nějaký konkrétní tým vedl v loňské sezoně a žádné své zálohy jsem neměl, rozhodl jsem se, že noviny budou po 72 hodinách přístupné všem a v archivu hry budou zálohovány po 2 roky, takže se kdokoliv může mrknout, jak dopadly předešlé ročníky Anglických lig.

81.SEZONA
V průběhu sezony, probíhal stále vývoj resetu psychiky. Prozatím nebyla ani startovací psychika na začátku sezony u přestupujících hráčů zcela v pořádku. V průběhu sezony se nejprve podařilo do hry aplikovat vývoj psychiky odvislý od vzájemného postavení týmu v tabulce a postupně dále celý reset dokončit. Dá se snad říct, že na konci sezony už bylo, až na malou chybku u resetu před pohárem, vše dokončeno.

PREMIER LEAGUE
Vrchol tabulky nejvyšší ligy ovládal od začátku sezony Liverpool FC a už v polovině sezony si vytvořil na druhý Rotherham United FC 5 bodový náskok. Liverpool navíc zvládl porazit Rotherham na jejich hřišti poměrem 3-0, takže i vzájemný zápas hrál nakonec v jeho prospěch. Zajímavější boj se v průběhu první poloviny sezony odehrával bezesporu na opačné straně tabulky, kde byl po 5. kole na 10. místě s 0 body Manchester United. Do toho všeho týmy složené z akademiků Arsenal FC, Blackburn Rovers F.C. a Aston Villa FC postupně uhrály nečekanou, ale o to cennější remízu s Manchesterem City F.C. s Newcastlem United a s Rotherhamem United FC a poodskočili od posledního Manchesteru. Manchester United ovšem od 6. kola 4x vyhrál a už v polovině sezony se dostal ze sestupových příček.

V druhé polovině boj o titul zdramatizoval Newcastle United, když se mu na svém hřišti podařilo porazit rozjetý Liverpool. Hráči Rotherhamu navíc zůstávali stále 100% a stáhli náskok na čelo tabulky na pouhé 2 body. Následně Rotherham zvládl i vzájemný zápas a odvezl si ze hřiště Liverpoolu 3 body a dostal se touto výhrou o bod na čelo tabulky. Jenže v následném zápase ztratil s Tottenhamem a opět přenechal čelo tabulky Liverpoolu. Tottenham ovšem následně dokázal o body obrat i Liverpool, který na svém hřišti porazil 2-0 a přetahování o čelo tabulky tak pokračovalo. V posledním kole se ovšem hráčům Liverpoolu nepodařilo bodovat naplno, a tak se mohl nakonec Rotherham radovat z obhajoby titulu. Ve středu tabulky se umístili stále sílící Manchestery, u kterých lze očekávat, že se již brzy zapojí do boje o titul a dále Aldershot Town FC u kterého se ale v průběhu sezony začalo proslýchat, že možná změní majitele. Na posledních dvou místech a pro příští ročník se tak s Premier League rozloučili Blackbern Rovers F.C. a Aston Villa FC, která nezvládla zejména 2.polovinu sezony dle svých představ. Arsenal FC zaváhání soupeře využil a v Premier league se udržel i pro příští ročník.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE








CHAMPIONSHIP
V Championship byly nejsilnější a postup do nejvyšší ligy si zajistily týmy West Ham United a Fulham FC. Týmy Wembley F.C. ani Hull City A.F.C., který na půl sezony posílil sám 160 bodový majitel týmu útočník Falcao, těmto týmům konkurovat nemohly a v konečné tabulce skončili až na 3. resp. 4. místě. Ze souboje o sestup nakonec nejlépe vyšli hráči Evertonu FC a zejména výkony z druhé poloviny sezony, kdy zvládly uhrát 13 bodů, se zasloužili o setrvání v 2. nejvyšší lize.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP







LEAGUE ONE
Postup do druhé nejvyšší ligy vybojoval Leeds United A.F.C. a dále skvělým finišem v závěru sezony tým začínajícího majitele Grepo Norvich City. Do poslední ligy sestupují týmy United of Manchester a Crystal Palace FC.

TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE






LEAGUE TWO
Ve 4. nejvyšší lize se o vzestup po bankrotu pokoušel Huddersfield Town AFC. Svou ligu Huddersfield sice nakonec suveréně ovládl a postoupil do league One, ale již v průběhu sezony se proslýchalo, že hráči mají s novým majitelem rozepře a žádají o uvolnění z týmu. V závěru sezony sice získal Huddersfield Town AFC nového majitele, i přesto se odchodu hráčů z týmu nepodařilo zabránit. Prozatím to tedy vypadá, že se věhlas Huddersfieldu z doby kdy jej vedl manažer Pavel Nedvěd obnovit jen tak nepodaří. Z druhéhé místa do League One postoupil po určení losem Stoke City.



TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO







PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ







NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli boj hned 3 hráči, jimiž byly LDV z týmu Rotherham United FC, Jasper Hughes z týmu Wes Ham United a Josh Lowe z týmu Wembley F.C.. Trofej nakonec obhájil hráč LDV z týmu Rotherham United FC, který v konečném součtu dokázal vstřelit 8 gólů.



PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE






rok 2019 se hráči opravdu vydařil a sklízí již několikáté osobní hodnocení v letošním roce







NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
O titul nejlepšího záložníka svedli boj zejména Dee98 z týmu Rotherham United FC a pekin z týmu Liverpool FC. Z trofeje se nakonec radovala hráčka Dee98 z týmu Rotherham United FC, která v konečném součtu dokázala vstřelit 7 gólů.



PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA






rok 2019 se hráčce opravdu vydařil a sklízí již několikáté osobní hodnocení v letošním roce








NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
O titul nejlepšího útočníka bojovali zejména hráč Minoma z týmu Tottenham Hotspur FC a Midnight z týmu Liverpool FC, v těsném závěsu je stíhal Zehu z týmu Manchesteru United. Z trofeje se nakonec radoval hráč Minoma z týmu Tottenham Hotspur FC, který v konečném součtu dokázal vstřelit 12 Gólů.



PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA






Jedná se o druhé ocenění nejlepší útočník v letošním roce.









NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře získal suverénním způsobem hráč Baggio z týmu Tottenham Hotspur FC, který dokázal čisté konto udržet celkem v 17 zápasech.



PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE






Jedná se již o třetí ocenění nejlepší brankář v letošním roce. Hráč tak získává speciální odměnu, kterou bude moci do konce roku využívat.







LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů postoupily 2 Anglické týmy. Přímý postup si zajistil Rotherham United FC a z předkola zvládl postoupit přes SC Xaverov Liverpool, když v domácím zápase Liverpool vyhrál 2:0 a venku uhrál remízu 1:1. Tým z Newcastlu nezvládl souboj se slovenským týmem FC Nitra a v obou vzájemných střetech prohrál 2:0.






ZÁKLADNÍ SKUPINA
V základní skupině Ligy mistrů se nedařilo Liverpoolu FC, který nakonec postoupit nezvládl a skončil až na posledním místě. V posledním kole základní skupiny se výhrou na hřišti Rotherhamu podařilo do semifinále Ligy mistrů proklouznout týmu FC Nitra, která dokázala využít domácí prohry Lokomotivy Košice s OŠK Podolie a na úkor Lokomotivy postoupila. Rotherham prohry v posledním kole nemusel litovat, protože si v předešlých kolech zajistil dostatek bodů a v semifinále se mohl těšit na český tým TJ Tatran Přimda.








SEMIFINÁLE
Jediný anglický zástupce v semifinále bohužel nestačil na budoucího vítěze tohoto ročníku a v obou zápasech po bojovném výkonu prohrál.







FINÁLE
Finále, na které se dalo vsadit u anglického bookmakera rednexparka, bylo napínavé do samého konce a výherce letošního ročníku musely určit až pokutové kopy. Vítězem letošního ročníku byl český tým TJ Tatran Přimda.








TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 81. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů nejlépe umístěný tým Rotherham United FC.







NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický národní koeficient v porovnání s ostatními národnostmi je prozatím stále nejslabší.








FA CUP
Do finále letošního FA Cupu se nečekaně probojovali hráči Fulhamu. Zde ovšem jejich nečekaný postup rázně utnul Tottenham Hotspur a jeho hráči tak mohli oslavit již 2. celkové vítězství v poháru.







(31.10. v 22:18 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku