Fotbalový manažer online


Independent football newsletter - TOVÁRN


TOVÁRNY

Protože si ještě živě pamatuji jak jsem se v době, kdy jsem měl našetřený svůj první půl milion kf, rozhodoval, kterou továrnu si pořídím, abych co nejdříve zbohatnul a mohl si pak zkusit jaké je to utrpení vlastnit svůj tým, a v návodu jsem se nikde nedočetl jak že vlastně ten tovární byznys ve hře funguje, rozhodl jsem se novým hráčům továrny trochu přiblížit. Abych nikoho nepřipravil o to kouzlo z objevení, jak trh ve hře funguje nebo nefunguje, nebudu zde uvádět jak hospodařit na samotném trhu, ale nabídnu to co jsem v době rozhodovávání ve hře postrádal, a to nahlédnutí do útrob každé továrny.



FARMA








PEKÁRNA








STATEK A JATKA







NÁPOJKA







SPORTOVNÍ POTŘEBY







Uváděný počet vyrobených kusů v jedné várce berte jako orientační. Počet vyrobených kusů je totiž závislý na četnosti zadání výroby konkrétního výrobku v předešlých dnech. Konkrétně to znamená, že v případě kdy dnes nezadá nikdo výrobu např. piva, tak následující den je možné vyrobit ze stejného množství surovin o jeden kus piva více, naopak pokud je výroba dnes zadána, tak zítra bude ze stejného množství surovin možné vyrobit o jeden kus piva méně. Dále je počet vyrobených kusů závislý také na akciích, o kterých bude psáno dále.



TISKÁRNA














MLÁDEŽNICKÁ AKADEMIE








Další informace o továrnách se pak lze dočíst v návodě:
v článku 41. Továrny (zvláštní druh podnikání ve hře) [odkaz]
v článku 42. Mládežnická akademie (zvláštní druh "továrny" ve hře) [odkaz]
v článku 43. Tiskárna (zvláštní druh podnikání ve hře) [odkaz]



v článku 45. Co je to BONUS [odkaz] je dále popsáno na co je možné v továrně využít bonus. Výčet této nabídky není v návodě kompletní. Kompletní přehled lze zjistit až po rozkliknutí nabídky využití bonusu viz. obr. níže.







V této části je zajímavá a ve hře zřejmě málo využívaná funkce skoupit vybrané akcie. Po rozkliknutí této nabídky je možné bonus použít na jednu z následujících možností.







Vezmu-li na vědomí, že v době psaní článku je možné v anglické verzi vyrobit z jedné várky 1620 ks piva a při použití bonusu lze várku zredukovat jen na 120 ks, tak je to v konkurenčním boji ačkoliv velice drahý, tak zároveň velice účinný nástroj. Nabízí se zde i otázka, zda je pro trh vůbec prospěšné, aby ve hře byla možnost výroby takhle velkého počtu kusů z jedné várky. Zda by nebylo pro trh prospěšnější zastropovat maximální počet kusů vyrobených v jedné várce.


Noviny budou po uplynutí 72 hodin po dobu 2 let k nahlédnutí v archivu hry, takže v případě budoucích dotazů zájemců o toto podnikání ve hře můžete na noviny odkazovat.


(12.11. v 20:23 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku