Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 82.SEZON


82.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 82.sezony všech anglických lig.

Hned na začátku sezony byla objevena chyba v již naprogramované části resetu psychiky a k nelibosti všech tak bylo adminem přislíbené přeprogramování výpočtu průběhu zápasů opět odloženo.


PREMIER LEAGUE
Hned na startu sezony byly potvrzené zvěsti o krizi v Aldershotu. Z týmu byla uvolněna většina klíčových hráčů a na jejich místo byli z důvodu, aby zápasy nekončili kontumací, dosazeni akademici. Předsezóní prohlášení Liverpoolu, že v současné sezoně nemají ambice získat titul, nebylo zpočátku po loňské zkušenosti, kdy podobné prohlášení učinil Rotherham United FC a nakonec slavil titul, bráno vážně, ale po pár kolech bylo zřejmé, že letos se loňský překvapivý titul Rotherhamu opakovat nebude. Na prvním místě byl v polovině sezony Newcastle United, který měl prozatím největší kvalitu na to, aby odvrátil 3. titul Rotherhamu v řadě. Se stejným počtem bodů skončil na třetím místě Tottenham a až za ním se umístily oba Manchestery, kteří i přes svojí vzrůstající kvalitu na špičku ligy stále ztrácejí.

Před začátkem druhé poloviny byl rozpuštěn Aldershot a jejich zbývající zápasy tak všechny skončily kontumací. Do druhé ligy je doprovodil Arsenal FC, který sice získal stejně bodů jako na 8. místě umístěný Fulham FC, ale díky horšímu vzájemnému zápasu skončil až 9. a s Premier League se musel rozloučit. Ve středu tabulky se umístily oba Manchestery, které v tomto ročníku přeskočily odpočívající Liverpool. Až do závěrečných kol bojovali o první místo hráči Rotherhamu, ale nakonec obsadili až třetí místo. Vítěze ligy určilo až poslední ligové kolo, ve kterém se střetly dva Superdolfovo týmy Newcastle United a Tottenham Hotspur FC. Tento skvělý majitel si závěr sezony dozajista skvěle vychutnával. Mistrem Anglické ligy se nakonec stal tým Tottenham Hotspur, který v posledním utkání na domácím hřišti nad Newcastlem vyhrál 2:1.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE







CHAMPIONSHIP
V Championship se v první polovině sezony na čele tabulky držel suverénní Everton FC, který si na druhý tým v tabulce po devíti vítězných zápasech vytvořil 8 bodový náskok. Ze souboje o druhou postupovou příčku v půlce sezony prozatím nejlépe vycházela Aston Villa FC. ale týmy na 3-5 místě neztrácely na 2. příčku až tolik bodů, aby byl pro ně boj o postup předem ztracený. Zejména pak když 3. příčka patřila týmu Norwich City FC, který již v loňské sezoně předvedl, že druhou polovinu sezony zvládá lépe. Druhá polovina sezony tak jistě slibovala napínavé souboje.

Začátek druhé sezony všechny překvapilo výrazné posílení vlků z Wolverhamptonu, kteří do svých řad přivítali jak zkušené hráče v podobě Mikiho Diesela a andy.sk, tak i nové tváře mezi něž patří Petr Kodiak, tata269 a honza12. Největší rozruch, ale vyvolal přestup ostříleného hráče Rychlejiho, který již nebyl zřejmě spokojen se svou pozicí náhradníka v Rotherhamu a z týmu odešel do Wolverhamptonu. V Championship z něj bude bezesporu největší hvězda soutěže a bude zajímavé sledovat, jak se jeho týmu v budoucnu povede. Norwich nakonec svou sílu v druhé polovině sezony nepotvrdil a skončil až na 6. místě. Wembley i Hull obhájili své umístění z loňské sezony a skončili na 3. respektive na 4. místě. Do Premier League se po roční pauze vrací Aston Villa FC , kterou doprovodí suverén letošní sezony Everton FC. O ligu níž sestupují týmy Burnley a Leeds United A.F.C.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY





KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP






LEAGUE ONE
První polovina sezony League One nepřinesla nic zajímavého a umístění na sestupových a postupových pozicích tak měla určit až 2. polovina sezony. Dle papírových předpokladů z první poloviny sezony to vypadalo nejpravděpodobněji na postup Hudersfieldu Town AFC.

Průběh druhé poloviny potvrdil dominanci Hudersfieldu, tým celou League One ovládl a vybojoval postup z prvního místa. Do Championship ho doprovodíl tým Chelsea FC. Do League Two naopak sestupují týmy Leicester City a Hartlepool United


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE








LEAGUE TWO
Obdobně jako League One ani League Two nepřinesla v první polovině sezony nic zajímavého a umístění na sestupových a postupových pozicích tak měla určit až 2. polovina sezony. Dle papírových předpokladů z první poloviny sezony to vypadalo nejpravděpodobněji na postup Colchesteru United FC.

Ve druhé polovině se potvrdily papírové předpoklady týmu vlastněného manažerem Pavlem Nedvědem, kterému se podařilo do Colchesteru United FC sehnat zkušené hráče a ligu nakonec suverénně ovládli. Pokud se manažerovi podaří tým posílit a udrží v týmu kvalitního trenéra stejně jako doposud, může jeho tým časem pomýšlet určitě i na nejvyšší cíle. Spolu s Colchesterem postoupil do League One tým United of Manchester. Naopak z ligy sestupují týmy Crystal Palace FC a Southampton FC


TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO







PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ









Za povšimnutí stojí výkony hráče Kale Norman, který i přes to, že odehrál celou sezonu na šedou taktiku, dokázal vstřelit 4 góly a ačkoliv hrál ve společnosti dalších dvou útočníků hrající na červenou taktiku stal se nejlepším střelcem svého týmu



NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli boj hned 4 hráči. O ocenění bojovalo duo Superdolf a sajon z týmu Newcastle United, kapitán Tottenhamu Hotspur FC Kybl a mladý akademik Ralph Schwimmer z Aston Villy FC. Radost ze zisku třetí trofeje v řadě hráči LDV z týmu Rotherham United FC, který vlastní ocenění za předešlé dva ročníky, nakonec překazil hráč Kybl, který dokázal v sezoně vstřelit 6 gólů


PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojoval jay.dym z týmu Rotherham United FC . Až za tímto hráčem se umístili další skvělí záložníci jako jsou sprajt, Endes, Gepardo68 nebo Cheezy.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává již druhé osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
O titul nejlepšího útočníka bojovali hned 4 hráči M.Salah z týmu Manchester City F.C., jediný úspěšný střelec finále ligy mistrů hráč Ondry z týmu Rotherham United FC, dále hráč KlankorCz z Newcastle United a útočník Kečindéz z Tottenhamu Hotspur FC. Vzhledem k tomu, že poslední dva jmenovaní vstřelili stejný počet gólů, rozhodla o tom, ke komu ocenění nejlepší útočník nakonec doputovalo zřejmě až hráčova sehranost z konce sezony. Držitelem posledního ocenění nejlepší útočník se tedy stal s 11 vstřelenými góly KlankorCz.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.








NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře obhájil Baggio z Tottenhamu Hotspur, který dokázal čisté konto udržet celkem ve 13 zápasech.



PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE





Jedná se již o čtvrté ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů postoupily 2 anglické týmy. Přímý postup si zajistil Rotherham United FC a z předkola zvládl přes SK České Budějovice hravě postoupit Tottenham Hotspur FC, který dokázal Budějovice porazit v obou vzájemných zápasech 2:0. Liverpool FC nezvládl souboj se slovenským týmem FC Nitra a do hlavní fáze LM nepostoupil.







ZÁKLADNÍ SKUPINA
V základní skupině Ligy mistrů se nedařilo Tottenhamu, který zvládl bodovat jen ve 4 zápasech a do závěrečných bojů tak nepostoupil. O poznání lépe se vedlo Rotherhamu, který svými přesvědčivými výkony postoupil do semifinále Ligy mistrů z prvního místa základní skupiny.





Nejzajímavějším zápasem ve skupině byl zápas Rotherhamu na hřišti FC Nitra, ve kterém i přesto, že Rotherham v zápase nejprve prohrával, dokázal výsledek v 92. minutě zápasu nádherným gólem z přímého kopu zahraným hráčem selda otočit. Fanoušci týmu budou na tento zápas jistě dlouho vzpomínat.








SEMIFINÁLE
Jediný anglický zástupce v semifinále potvrdil svou formu i v dvojzápase se slovenským týmem Lokomotíva Košice a již v prvním zápase na hřišti úřadujícího slovenského mistra vyhrál 3-0, svou dominanci v tomto dvojutkání potvrdil následně i domácí výhrou 2-0 a postoupil zaslouženě do finále, ve kterém změřil síly s českým mistrem SC Xaverov.








FINÁLE
Na finále se dalo opět vsadit u anglického bookmakera rednexparka ve vypsaných kursech 2,5—3—2,5. Dle předpokladů bookmakera se tedy mělo jednat o vyrovnané utkání a samotný průběh to následně jen potvrdil, zápas byl napínavý až do samého konce. V utkání padlo dohromady 8 žlutých karet a jediný gól v zápase vstřelil po rohovém kopu nejlepší střelec Rotherhamu letošní sezony útočník Ondry.














TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 82. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Rotherham United FC.







NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický národní koeficient v porovnání s ostatními národnostmi je prozatím stále nejslabší. Českému koeficientu už ale šlapeme na paty.






Koeficient po konci 81.sezony







FA CUP
Znepříjemnit příznivcům Manchesteru City nedělní večer se dokonale podařilo hráčům Manchesteru United, když ve finále poháru porazili favorizovaný Newcastle United a získali tak svůj 58. pohár za vítězství v této soutěži.








Zajímavost z průběhu sezony:

Možná jste si už všimli, že i v reálných zápasech někdy dopadne vše jinak než by správně mělo. Obdobě je tomu bohužel i zde na FM. V níže uvedeném zápase odehraném 8.11.2019 mezi Blackburnem a Wembley se sešlo hned několik zvláštností. Držení míče 0 ku 100% zde není až tak neobvyklý jev, vstřelení gólu hráčem, který má šedou taktiku už tak časté není, ale i to se už zadařilo více hráčům. Ovšem dohrávat zápas v 6 lidech je z pohledu fotbalových pravidel i na zdejší poměry celkem velký úlet, který by myslím bylo vhodné opravit, aby se znovu neopakoval.







(24.11. v 12:03 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku