Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 85.SEZON


85.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 85.sezony všech anglických lig.

Dokončit reset psychiky se zatím stále nepodařilo. A tak se i nadále čeká na odstranění objevených chyb.


PREMIER LEAGUE

Manchester City F.C. vykročil v první polovině sezony statečně za svou první obhajobou titulu a po devíti kolech držel s náskokem 4 bodů před Newcastle United v tabulce první příčku. Kontakt s čelem tabulky držel po odehrání půlky sezony i Rotherham United, který jako jediný dokázal obrat o body rozjetý Manchester City, na 1. místo ovšem ztrácel již 5 bodů a to především zbytečným zaváháním s Wolverhamptonem, na jehož hřišti nezískali ani bod. Na 4. místě umístěnému Tottenhamu Hotspur a 5. místě umístěnému Liverpoolu FC již v této sezóně nezbývalo s ohledem na bodovou ztrátu na čelo tabulky nic jiného, než se soustředit na boj o umístění na pozicích zaručujících předkolo ligy mistrů. V horší polovině tabulky se již tradičně umístil Manchester United. Wolverhamptonu, který skončil o pozici za Manchesterem se i přes aktivní nábor prozatím nepodařilo tým patřičně posílit, i přesto skončili před stále sílícím a papírově silnějším Huddersfieldem. Nejslabší v první polovině byly týmy složené z akademiků Norwich City FC a Arsenal FC.

Před začátkem druhé poloviny sezony získal Huddersfield Town AFC pro mnohé nečekaně nového majitele, kterým se stal ostřílený Superdolf. Veškerý hráči z Hudersfieldu se ovšem přesunuli do nového působiště - Evertonu a z Huddersfielu se tak tedy stal další tým plný akademiků. Huddersfield se díky bodům nahraným v první polovině v Premier league udržel a o ligu níže tak sestoupili Norwich City s Arsenalem. Wolverhampton ve kterém působilo vedle akademiků „jen“ 5 reálných hráčů dokázali sezónu zakončit o bod za Manchesterem United. V čele tabulky se žádné drama nekonalo a titul suverénním způsobem obhájil tým Manchesteru City. Druhé místo a tím pádem účast v předkole ligy mistrů vybojoval Newcatle United.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE






CHAMPIONSHIP
V Championship hráli v této sezoně jen týmy složené z akademiků. O postup do Premier league bojovaly zejména tři týmy. Zednikovo Wembley F.C. , Bossmenův Bolton Wanderers a spugyho Aston Villa FC. Nejlepšími výkony se prezentovaly a do Premier league postoupily týmy Aston Villa FC a Bolton Wanderers.

V druhé polovině sezony došlo ke změně majitele týmu Hull City A.F.C., který od původního majitele Falcaa získal nový majitel Zednik. Zda se Falcao chystá do manažerského důchodu, nebo jen plánuje odchod z ostrovů prozradí zřejmě až nadcházející přestupové období.




TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP






LEAGUE ONE
V League One v této sezóně bojovaly o postup 3 týmy Colchester United FC, Wigan Athletic a Leicester City. Ve druhé polovině se k této trojici přidal Everton, který v polovině sezóny převzal nově manažer Pavel Nedvěd. Do týmu si přivedl své hráče z Huddersfieldu a dle očekávání ve druhé polovině sezony neztratil ani bod. Na postup to ovšem nestačilo a i příští sezonu si Everton zahraje „jen“ v League One. Postup do Championship vybojoval tým Colchester United FC a mozahradův Wigan Athletic.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE






LEAGUE TWO
V League Two byl nejúspěšnější a postup vybojoval loni sestupující Brighton manažera MedvedTruck.

TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY







KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO






PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ












NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
Titul nejlepšího obránce získal hráč sajon z Newcastle United, který stejně jako LDV z týmu Rotherham United FC a DOHNY z Tottenhamu Hotspur dokázal vstřelit 4 góly v sezoně. Protože měli všichni 3 na konci sezóny stejný počet vstřelených gólů musely o tom kdo získá ocenění nejlepší obránce rozhodnout další statistiky. Nejlépe z tohoto porovnání vyšel hráč sajon a získal tak své první letošní ocenění.



PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka obhájil PEPIFAN z Newcastle United


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
První 3 pozice v tabulce střelců obsadili hráči Manchester City svestka, M.Salah a krysí koktejl. Titul nejlepšího útočníka s nejvíce vstřelenými góly vybojoval svestka.

PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.
[








NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře po třetí v řadě získal brankář Manchesteru City Kolage, který dokázal čisté konto udržet celkem v 16 zápasech.



PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE





Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů se přes předkolo nepodařilo postoupit ani Liverpoolu ani loňskému vítězi Fa Cupu Tottenhamu a tak měla Anglie v této sezóně Ligy mistrů jen jednoho zástupce a to loňského mistra Premier League Manchester City F.C.







ZÁKLADNÍ SKUPINA
V základní skupině Ligy mistrů se Manchesteru dařilo, žádný tým jej ve skupině nedokázal 2x porazit a po vyrovnaných zápasech obsadil ve skupině krásnou druhou příčku.








SEMIFINÁLE
Jediný anglický zástupce v semifinále potvrdil svou formu i v dvojzápase s českým týmem TJ Tatran Přimda a již v prvním zápase na hřišti soupeře vyhrál 1-0, stejný výsledek zopakovali hráči Manchesteru i v odvetě a postoupili zaslouženě do svého prvního finále.







FINÁLE
Ve finále vyzval anglický mistr Lokomotivu Košice, která hrála již své 3. finále v řadě. Utkání bylo vyrovnané a po 90. minutách byl výsledek stále nerozhodný. V penaltovém rozstřelu byl oproti loňské sezóně šťastnější slovenský tým a mohl tak slavit svůj 27. titul v Lize mistrů.













TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 85. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů premiérově nejlépe umístěný tým Manchester City F.C.







NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický národní koeficient v porovnání s ostatními národnostmi je opět nejslabší.







Koeficient po konci 84.sezony






FA CUP
Manažer Superdolf navázal na předchozí ročníky a i v letošní sezóně získal s jedním ze svých týmů pohár. Tentokrát se ze zisku mohli radovat hráči z Newcastle United, které ve finále smetli Everton. Everton svou cestu za první trofejí bohužel pro jejich fanoušky nedotáhl do úspěšného konce. Vítězství nad silným Tottenhamem a Liverpoolem ovšem předvídá, že tento tým brzy nějaké trofeje dosáhne.







(23.01. v 21:12 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku