Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 86.SEZON


86.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 86.sezony všech anglických lig a nově nahlédnou i za hranice.

Programování resetu je zdá se zdárně za námi. Poslední reset sice neproběhl bez chyby, ale chyba byla údajně dohledána a následně odstraněna. Jestli se opravdu chybu podařilo najít se ovšem dozvíme až při příštím resetu.


PREMIER LEAGUE

V první polovině sezony bylo čelo tabulky velice vyrovnané rozdíl pouhých 3 bodů dělil hned 4 týmy. Trochu nečekaně mezi nimi nebyl obhájce titulu Manchester City F.C., který byl až na 5. pozici.

Druhá polovina sezony patřila jednoznačně Newcastlu United, který ligu ovládl a získal svůj 8 titul. O umístění na druhé pozici a tím pádem zajištění předkola Ligy mistrů bojovaly hned 4 celky. Ze souboje nakonec nejlépe vyšli hráči Rotherhamu United a právě oni se tak můžou v příští sezoně těšit na souboj o Ligu mistrů. Ve druhé polovině sezony vytěžil tým Wolverhamtonu Wanderes FC prodeje druholigového Hullu a dokázal přetáhnout některé nadějné hráče do svých řad. Konec sezony dohrával Wolverhamton jen se 4 akademiky v základní sestavě, a s ohledem na kvalitní majitele, kterými jsou LdV a Rychleji se zdá, že již brzy bude mít Premier League další plnohodnotný tým. Nejslabšími týmy byly týmy složené z akademiků Aston Villa FC a Huddersfield Town AFC.

TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY





KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE







CHAMPIONSHIP

V letošní sezoně došlo v Championship k významné události. Tým Hull City A.F.C., který v minulé sezoně odkoupil manažer Zednik, byl prodán novému zahraničnímu manažerovi z české verze hráči !BóóŘaa!. Ten do Anglie přešel s celým svým týmem. Tento sehraný tým s průměrem 185 bodů schopností vybojoval hned v první sezoně postup do Premier League. Hned následnou sezonu tedy změří tento tým síly s anglickou elitou.

Ve druhé polovině sezony byl v Championship jen 1 tým bez hráčů, zbylé týmy kromě již zmíněného Hullu byly zaplněné akademiky. Pokud všichni manažeři své týmy udrží i do dalších sezon, můžeme se již v příštím ročníku i v této lize těšit na souboje o udržení.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP







LEAGUE ONE

V League One v této sezóně bojovaly o postup 3 týmy Everton FC, Brighton a Leicester City. Jasnou převahu měl tým Pavla Nedvěda, který je složený reálnými hráči a míří jistojistě do první ligy. Ze souboje o druhou příčku vyšel vítězně tým manažera MedvedTruck Brighton. Leicester City tak musí příští sezonu opět počítat jen z League One.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE








LEAGUE TWO

V League Two byl nejsilnější tým Crystal Palace FC, který vede první sezonu majitel rednexpark

TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO







PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli boj zejména 2 hráči, tahoun obrané řady Rotherhamu G-Man a obránce West Ham United Jaryn. Oba hráči dokázali vstřelit stejný počet gólů a o trofeji tak musely rozhodnout další statistiky, konkrétně sehranost, kterou měl na konci ligy na vyšší úrovni G-Man a ocenění pro nejlepšího obránce tak získal on.

PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojoval sprajt z týmu Tottenham Hotspur FC, který sice vstřelil stejný počet gólů jako akademik Hugh Perkins z Arsenalu, ale díky lepším zbývajícím statistikám, získává ocenění právě záložník Tottenhamu.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.







NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
Králem střelců a titul nejlepší útočník získává s 11 vstřelenými góly snajpr z Rotherhamu United FC mozahrad


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.








NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře získal cha-cha z Newcastle United, který dokázal čisté konto udržet celkem ve 14 zápasech. Stejného počtu čistých kont dokázal dosáhnout i akademik Silvestr Taylor z Norwich City FC, ale opět díky lepším ostatním statistikám by měl ocenění získat brankář Newcastlu. V době vydání novin je sice stále v oficiálních statistikách uváděn jako vítěz Silvestr Taylor, ale nic nenasvědčuje tomu, že by odvolání hráče cha-cha nebylo úspěšné a titul nejlepší brankář sezóny tak nejspíše bude patřit jemu.


PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE





Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.






LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů se přes předkolo podařilo postoupit slovenské Lokomotivě Košice, anglickému Newcastle United a českému týmu SK Roudnice nad Labem





ZÁKLADNÍ SKUPINA
Ze základní skupiny Ligy mistrů se nepodařilo postoupit Newcastle United a české Roudnici. Skupinu s náskokem 6 bodů vyhrál FC Spartak Trnava.






SEMIFINÁLE
V semifinále potvrdili svou současnou dominanci slovenské týmy a oba slovenští zástupci postoupili přes své soupeře do finále.







FINÁLE
Slovenské finále hrající se na neutrální půdě ovládli po penaltovém rozstřelu hráči Lokomotivy Košice a získali svůj 29. triumf v lize mistrů.












penaltový rozstřel






TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 86. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů nejlépe umístěný tým Manchester City






NÁRODNÍ KOEFICIENT






Koeficient po konci 85.sezony






FA CUP
Své manažerské kvality ihned po příchodu do anglické verze prokázal manažer !BóóŘaa! a se svým týmem dokázal ihned v první sezoně dokráčet až do finále poháru. Zde byl nad jejich síly hvězdný Newcastle United, který těsným vítězstvím získal svůj 7. pohár.






ZAHRANIČNÍ PŘEHLED

Slovensko

FORTUNA LIGA

Svůj 81. titul získala Lokomotiva Košice, která vyhrála s náskokem 7 bodů před 2. Duklou Banská Bystrice.

TABULKA FORTUNA LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA FORTUNA LIGY






TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ












Slovenský pohár
Překvapivého vítěze poháru se dočkali na Slovensku, kde pohár za vítězství zvedli nad hlavu hráči týmu Dukla Banská Bytrica, kteří při cestě za vítězstvím dokázali postupně zdolat Nitru, Spartak a ve finále i Lokomotivu Košice.






Česká republika

V Čechách třetí titul v řadě získal SC Xaverov. O druhou příčku zaručující předkolo ligy mistrů nejlépe bojoval tým FK Bospor Bohumín, nebude-li vedení týmu proti pokusí se přes předkolo do hlavní fáze soutěže proklouznout právě oni.

TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY






TABULKA 2. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 2. LIGY







TABULKA 3. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 3. LIGY







TABULKA 4. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 4. LIGY








TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











Český pohár
O Český pohár nejlépe bojoval tým 1.FK Příbram a může se tak radovat ze svého 8 triumfu v soutěži.






(24.02. v 13:26 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku