Fotbalový manažer online


Independent football newsletter 87.SEZON


87.SEZONA

Vítám všechny čtenáře u dalšího vydání novin Independent, které nám shrnou průběh 87.sezony všech anglických lig a také letos nahlédnou i za hranice.

Programování resetu psychiky je definitivně za námi. Další programové úpravy hry se dočkáme až v polovině roku, kdy se admin vrhne na programování nového výpočtu zápasů, do kterého budou nasazené i nové komentáře k dění na hřišti, které tvořili samotní hráči.


PREMIER LEAGUE

V první polovině sezony se na čele tabulky držel Liverpool s náskokem 7 bodů na druhý Tottenham. Poslední obdobný náskok měl Liverpool v 81. sezoně kdy byl po polovině odehraných zápasů na 1. místě s náskokem 5 bodů. Nakonec však v této sezoně Liverpool skončil až na 3. místě. Zda bude letošní náskok dostatečný, se tedy dozvíme až po odehrání celé sezóny. V první půli zažili šok hráči Hullu, když jejich majitel a útočník v jedné osobě prožil díky špatné životosprávě klinickou smrt. Díky včasnému zásahu se ho naštěstí podařilo zachránit a i díky tomu se Hull držel na předních pozicích Premier league. S tím, že nebude sezona úspěšná se již v první polovině sezony smiřovali fanoušci Newcastelu United a Manchesteru City. Druhým jmenovaným může býti lehkou útěchou alespoň to, že Manchester United nechce řešit své problémy na postu brankáře a tak City skončilo opět před svým městským rivalem.

Náskok získaný v 1.polovině sezony se Liverpoolu nakonec udržet nepodařilo. Nepomohla mu ani nečekaná výměna majitele, kterým se stal zkušený manažer Superdolf. Liverpool tak nakonec skončil až na druhé pozici a mistrem se stal jiný Superdolfovo tým 184 bodový Tottenham Hotspur. Na opačné straně tabulky se umístili Bolton Wanderers a Arsenal FC. Wolverhampton Wanderers tedy opět nejvyšší ligu udrželi, navíc vedení týmu naznačilo, že po sezoně do týmu přijdou další posily. Boj o sestupové pozice tedy bude zřejmě následné sezóny velice napínavý.


TABULKA PREMIER LEAGUE PO 1.POLOVINĚ SEZONY





KONEČNÁ TABULKA PREMIER LEAGUE







CHAMPIONSHIP

Od prvního kola šli za jednoznačným postupem do Premier league hráči Evertonu a vzhledem ke změně majitele Liverpoolu lze očekávat, že od příští sezony se Everton stane nejlepším týmem města Liverpool. O druhou postupovou příčku bojovali do posledního kola týmy složené z akademiků Fulham FC a Aston Villa FC, šťastnější a do Premier league postoupil tým Fulham FC. Sestup do nižší ligy díky výsledkové krizi čeká týmy Wembley F.C. a Blackburn Rovers F.C.


TABULKA CHAMPIONSHIP PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA CHAMPIONSHIP







LEAGUE ONE

V League One v této sezóně bojovaly o postup 3 týmy Crystal Palace FC, Colchester United FC a Leicester City. Soutěž ovládl tým manažera Johnny Star Colchester United FC, který je převážně složený reálnými hráči. Ze souboje o druhou příčku vyšel vítězně tým manažera rednexpark Crystal Palace FC. Leicester City tak musí příští sezonu opět počítat jen z League One.


TABULKA LEAGUE ONE PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE ONE







LEAGUE TWO

V League Two vybojovaly postup týmy Morecambe FC a Ipswich Town F.C. V závěru sezony potom vybojovaly pro záchranu v soutěži důležité body týmy Sira Alexe Fergusona Bury a United of Manchester, oba týmy si tak soutěž zahrají i příští rok.

TABULKA LEAGUE TWO PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA LEAGUE TWO






PROFIL MISTRA ANGLICKÉ LIGY







TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY











KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











NEJLEPŠÍ OBRÁNCE
O titul nejlepšího obránce svedli v uplynulé sezoně boj 2 akademici z Fulhamu hráči Stan Logan a Alan Floyd, jako jediný reálný hráč, který jim dokázal konkurovat byl tahoun obrané řady Rotherhamu Thiago Emiliano da Silva. Ocenění pro nejlepšího obránce nakonec získal akademik Stan Logan.

PROFIL NEJLEPŠÍHO OBRÁNCE





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ZÁLOŽNÍK
Titul nejlepšího záložníka vybojoval jednoznačně Martin Frýdek z týmu Everton FC. Největším konkurentem pro Martina Frýdka byl hráč Rambajs z mistrovského Tottenhamu, ale ocenění nakonec právem připadlo kapitánovi Evertonu.

PROFIL NEJLEPŠÍHO ZÁLOŽNÍKA





Hráč získává první osobní ohodnocení v letošním roce.






NEJLEPŠÍ ÚTOČNÍK
Nejvíce gólů v letošní sezoně vstřelili 2 hráči. Thomas Müller z Evertonu a Grepo z Liverpoolu. Oba dokázali v sezoně vstřelit úctyhodných 14 gólů. Titul nejlepší útočník nakonec komise přisoudila hráči Grepo, který tak získává své první osobní ohodnocení v tomto kalendářním roce.


PROFIL NEJLEPŠÍHO ÚTOČNÍKA





Jedná se o první ocenění nejlepší útočník v letošním roce.







NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Titul nejlepšího brankáře získal Manuel Neuer z Evertonu, který dokázal čisté konto udržet v rekordních 18 zápasech.

PROFIL NEJLEPŠÍHO BRANKÁŘE






Jedná se o první ocenění nejlepší brankář v letošním roce.





LIGA MISTRŮ


PŘEDKOLO
Do hlavní fáze Ligy mistrů se přes předkolo podařilo přes anglický Liverpool postoupit loňskému vítězi slovenského poháru Dukle Banská Bystrica , dalšímu slovenskému týmu FK Spartak Trnava a nakonec loňskému vítězi českého poháru týmu 1.FK Příbram






ZÁKLADNÍ SKUPINA
Ze základní skupiny Ligy mistrů se opět nepodařilo postoupit Newcastle United a loňskému vítězi soutěže Lokomotivě Košice. Skupinu ovládl mistr české verze SC Xaverov.






SEMIFINÁLE
Stejně jako loňské, tak i letošní semifinále ovládly slovenské týmy. Oba slovenští zástupci postoupili po penaltovém rozstřelu přes své soupeře do finále.







FINÁLE
Slovenské finále hrající se na neutrální půdě bylo vyrovnané. Díky lepší mušce a více vstřeleným gólům pohár nad hlavu nakonec pozvedli hráči Dukly Banská Bystrica a získali již svůj 5. triumf v lize mistrů.













TABULKA EVROPSKÝCH KLUBŮ
Po odehrání 87. sezony je v tabulce evropských klubů z anglických týmů stále nejlépe umístěný tým Manchester City






NÁRODNÍ KOEFICIENT
Anglický koeficient zaznamenal po odehrání 87. sezony velký propad.







Koeficient po konci 86.sezony






FA CUP
Finále anglického poháru si zahrály dva Superdolfovo nejsilnější týmy. Pohár nakonec získal tým Newcastle United a hráči se tak mohli radovat z 8. zisku trofeje.






ZAHRANIČNÍ PŘEHLED

Slovensko

FORTUNA LIGA

Svůj 6. titul získala FC Nitra, kterou vlastní manažer Korienok.

TABULKA FORTUNA LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA FORTUNA LIGY






TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY











KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











Slovenský pohár
Aktuálně nejsilnější tým Lokomotiva Košice nezvládl obhájit loňský mistrovský titul ani pohár za vítězství v Lize mistrů. Sezónu však Lokomotiva dokázala zachránit 45. ziskem Slovenského poháru, když ve finále porazila tým Dukla Banská Bystrica.






Česká republika

V Čechách začíná být v boji o mistrovský titul pořádná nuda. Již čtvrtý titul v řadě totiž získal tým SC Xaverov.

TABULKA 1. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 1. LIGY





TABULKA 2. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 2. LIGY






TABULKA 3. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 3. LIGY






TABULKA 4. LIGY PO 1.POLOVINĚ SEZONY






KONEČNÁ TABULKA 4. LIGY






TABULKA STŘELCŮ PO 1.POLOVINĚ SEZONY










KONEČNÁ TABULKA STŘELCŮ











Český pohár
O Český pohár nejlépe bojoval tým manažera Zvire SK Sigma Olomouc, jeho hráči se tak mphou radovat ze svého 2 triumfu v soutěži.






(05.03. v 16:59 vydal Zednik)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku