Fotbalový manažer online


Malá velká soutěž o 3,7 mil. KF


Zdravím všechny hráče FM. Rozhodl jsem se opět udělat větší soutěž, tentokrát hrajeme o částky v celkové hodnotě 3 700 000 KF. Stejně jako minule i tentokrát rozhodne Vaše kreativita, schopnosti a znalosti. Vzhledem k vysokým odměnám se i od vás očekává vysoké nasazení. I tak ale věřím, že se najde dostatek zájemců, aby soutěž byla úspěšná a atraktivní.

CO MŮŽETE VYHRÁT?
1. místo - 1 500 000 KF
2. místo - 800 000 KF
3. místo - 450 000 KF

4. místo - 370 000 KF
5. místo - 296 000 KF
6. místo - 173 000 KF
7. místo - 74 000 KF
8. místo - 37 000 KF

V určitých případech může dojít k navýšení odměn v průběhu soutěže.

SPONZOŘI
Na odměny přispěli:
Kelechi Iheanacho: 2 525 890 KF
jay.dym: 1 000 000 KF
Proby: 100 000 KF
misank: 52 898 KF
Wayne Rooney: 21 212 KF

FORMÁT SOUTĚŽE
Soutěž bude rozdělena na tři části, v každé z nich získají účastníci určitý počet bodů. Na závěr se bodové zisky ze všech tří částí sečtou a dle pořadí se rozdělí odměny. V případě stejného počtu bodů bude rozhodovat hlas předsedy poroty, kterým je můj kamarád Papin. Nikdy tuto hru nehrál, nikoho z vás nezná a je tak nestranným porotcem, který bude soudit pouze na základě předvedeného výkonu. Abyste se o vrchním katovi něco dozvěděli, na konci těchto novin naleznete krátký rozhovor, ve kterém se vám představí.

Jako organizátor soutěže si však vyhrazuji právo zamítnout účast libovolným omezeným žabákům z jakéhokoli důvodu, například proto, že měli k snídani párek.

BODOVÁNÍ
Bodování bude relativní vzhledem k počtu účastníků soutěže. Maximální počet bodů v každé fázi se bude rovnat počtu účastníků z té fáze, kde se zúčastnilo nejvíce soutěžících. V každé fázi budou soutěžící seřazeni podle úspěšnosti do žebříčku. První získá maximální počet bodů, každý další pak o jeden bod méně. Uveďme následující příklad:

1. fáze soutěže - Zúčastnilo se 15 osob
2. fáze soutěže - Zúčastnilo se 11 osob
3. fáze soutěže - Zúčastnilo se 17 osob

Maximální počet bodů v každé fázi je tedy 17, celkem je možné získat v soutěži 51 bodů. Jelikož se první fáze zúčastnilo jen 15 osob, získá nejsilnější účastník 17 bodů nejslabší účastník body 3. Ve druhé fázi získá nejslabší účastník 7 bodů, protože se zúčastnilo pouze 11 hráčů.


Teď už se ale vrhněme na samotnou soutěž.

První fáze soutěže - VĚDOMOSTI
V první fázi soutěže vás čeká několik vědomostních otázek, zaměřených na naši hru. V případě, že neznáte správnou odpověď, máte možnost se poradit s jinými hráči, kteří jsou ve hře delší dobu, případně si odpovědi nalézt. Mějte však na paměti, že každý může být vaším soupeřem.

POKUD NĚKDO BUDE VEŘEJNĚ PSÁT ODPOVĚDI NA OTÁZKY, PRVNÍ FÁZI SOUTĚŽE UKONČÍM VE STAVU, V JAKÉM V TU CHVÍLI BUDE A BODY SI ROZDĚLÍ TI HRÁČI, KTEŘÍ STIHLI ODPOVĚDĚT. POKUD TO VŠAK UDĚLÁ NĚKDO Z TĚCH, KTEŘÍ JIŽ ODPOVĚDĚLI, BUDE VYŘAZEN.

Odpovědi mi posílejte do vzkazů. V případě shodného počtu správných odpovědí rozhodne o pořadí poslední otázka. Porotcem v této fázi soutěže budu já.

Otázky naleznete na následujícím odkazu:

[odkaz]

Druhá fáze soutěže - KREATIVITA
Nakreslete, vyfoťte, stáhněte, vytvořte, či libovolným jiným způsobem zpracujte co nejvýstižněji výraz "fotbalová horečka". Porotcem v této fázi soutěže bude jay.dym, který rozhodne o pořadí soutěžících.

Vaše výtvory nahrajte na libovolný server (doporučuji [odkaz] ) a zasílejte odkazy do vzkazů. V případě, že se jedná o text, jej můžete vložit přímo do textu vzkazu.

Třetí fáze soutěže - LITERÁRNÍ TVORBA
Poslední fáze soutěže prověří vaši schopnost psát, vaši slovní zásobu. Stejně jako v minulé soutěži i tentokrát bude vaším úkolem napsat báseň. Zadání je následující:

Téma básně: Libovolné
Forma verše: Libovolná
Délka básně: Libovolná

Jinými slovy, máte naprostou volnost. Samozřejmě Papin, který je porotcem pro tuto fázi soutěže a zároveň předsedou poroty, bude hodnotit jak délku básně, tak její formu a zvolené téma. Nejpodstatnější však bude její celková úroveň a obsah. I krátká vtipná básnička s příběhem může porazit obsáhlé dílo, které bude postrádat kvalitní rým a především smysl.

Vaše výtvory ukládejte na webu [odkaz] a posílejte mi odkazy na ně. Zda obsah bude veřejný nebo soukromý je jen a jen na vás.

A nyní již slibovaný rozhovor s předsedou poroty PAPINEM.

ROZHOVOR
Jelikož jsem jako předsedu poroty opět zvolil člověka, který s touto hrou nemá nic společného, rozhodl jsem se vám ho představit formou malého rozhovoru. Vítám tedy Papina, na jehož zlovůli budou záviset osudy vašich výtvorů. Hned na úvod by bylo vhodné menší vysvětlení. Jaká je tvoje motivace hodnotit tvorbu cizích lidí ze hry, kterou jsi v životě nehrál? Člověk by řekl, že něco takového tě nebude zajímat...
Zdravím všechny, moje motivace hodnotit výtvory cizích lidí pravděpodobně začíná u mojí lásky k poezii jako k literárnímu útvaru se kterým mám zkušenosti a ke kterému mám vztah, spoustu básní i celých sbírek jsem přečetl, a okolo dvou set vlastních napsal za posledních 10 let. Chtěl bych podpořit a vyzdvihnout umělce s talentem, poradit těm, na jejichž práci se dá najít objektivní kritika, a poprosit ty, jejichž prezentovaná dílka budou nevalných kvalit, aby se po cimrmanovsku věnovali činnosti jakékoliv, ale jiné. Takže ano, tuhle Vaši hru jsem vůbec nehrál, proto ji nebudu hodnotit a proto mě nezajímá, ale v momentě kdy se jedná o poezii, rád přispěji se svým názorem do hodnocení.

V dnešní soutěži dostanou účastníci volnou ruku co se tématu týče. V té minulé bylo téma jasně dané - básnička o hře fotbalovymanazer.cz. Je pro tebe jako zkušeného autora snazší psát na zadané téma, nebo mít volnost a psát to, co tě zrovna napadne? Očekáváš nyní od soutěžících lepší výtovry, než minule?
Jednoznačně je jednodušší psát na téma, které je mi blízké a sám si jej vyberu, než na zadané. Taky bych měl problém skládat verše o kvartálním výnosu sklizně kukuřice v Turkmenistánu, pokud by zadané téma bylo právě toto. Proto jsem v minulé soutěži k tomu dost přihlížel, psát o fotbalovém manažeru může být pro někoho dost obtížné, nyní by tedy měly vznikat mnohem zajímavější i kvalitativně lepší pokusy o poezii.

Touto odpovědí jsi mě přivedl na další otázku. Jaké nejšílenější nebo nejpodivnější téma sis pro svou báseň kdy zvolil a proč?
Romantickou báseň pro tank, protože to kamarád potřeboval do soutěže.

Kde běžně hledáš inspiraci pro svou tvorbu?
Já ji nehledám. Buď mě něco samo inspiruje, nebo ne, v literární tvorbě se nedá nic vynucovat, vrtět se na židli a ocucávat propisku. Buď víš, o čem chceš psát, něco Tě inspiruje, a pak je velmi snadné o tom psát, nebo naopak inspiraci nemáš a pak nic nesložíš, nebo alespoň nic kloudného. Moje inspirace jsou většinou ženy, protože žena je úžasná inspirace, potom různé události, občas politika, nebo nějaké sociální nešvary, které rád kritizuji.

Pro autora poezie je klíčová slovní zásoba. Co ti nejvíce pomáhá s jejím rozšiřováním? Uchýlil ses někdy k použití aplikací na vyhledání rýmů a podobně?
Taková věc existuje? O tom slyším poprvé od Tebe. Pokud chce člověk být dobrý spisovatel, musí být ještě lepší čtenář a přečíst spoustu knih ideálně různých žánrů a zaměření. Já měl to štěstí, že boom počítačů mě zastihl až v patnácti, a číst jsem se naučil v pěti letech, tedy jsem do patnácti toho přečetl spoustu a slovní zásobu jsem získal díky tomu. Aplikace na vyhledání rýmů je úsměvná. Pokud vím, co chci napsat, musím znát i slova, kterým to chci popsat, nemůžů tam nahodit nějaké naprosto nekorespondující slovo jen proto, že se to s něčím rýmuje, čtenář to pozná a proklel by mě.

Já, jako tvůj občasný čtenář, tě proklínám především kvůli obsáhlosti tvých básní. Vzpomeneš si, jakou nejdelší jsi napsal?
Určitě to byla balada o ex-GM a její sequel balada o adminu-čekateli, což bylo o člověku, jenž mi vyhrožoval v osobní rovině a já o něm složil veršovaný hanopis, který měl asi deset stran dohromady a recitace zabrala tak 50 minut. Všechno psané vázaným veršem a uměl jsem to i zpaměti. Z poslední doby asi báseň tisíce slov a tisíce pocitů, která nekecá a má skutečně 1000 slov. Je to psané volným veršem a inspirované surrealistickými sbírkami V. Nezvala Praha s prsty deště, Žena v množném čísle a Absolutní hrobař, které tento český autor napsal ve třicátých letech minulého století.

V minulé odpovědi jsi narazil na výrazy GM, admin... Znamená to, že i ty hraješ počítačové hry?
Dříve poměrne dost, nyní už méně, tím že 6 let jsem v pracovním procesu, není na to tolik času, ale stále mě některé hry dokáží zabavit.

Co hraješ a na jaké hry z minulosti vzpomínáš nejraději?
Tuhle otázku bych rád rozdělil na dvě kategorie: Single player hry a Multiplayer. Z těch singleplayer momentálně hraju Ori and the blind forest: definitive edition, v multiplayer je to Diablo 3, občas Heroes of the Storm nebo Star Wars: The Old Republic. Co se týče her, na které velmi rád vzpomínam, tak to jsou hlavně staré hry, které jsem dohrál spoustukrát a přesto mě nikdy nepřestaly bavit: No One Lives Forever, Populous: The Beginning, Commandos 1 i 2, Atomic Bomberman, Warcraft III, Might and Magic VI: The mandate of heaven nebo Heroes of Might and Magic III.

V seznamu jsi vypustil World of Warcraft, což je hra, která ti ukrojila značnou část života. Má to nějaký konkrétní důvod, nebo ji jen nepovažuješ za tolik zásadní?
Tu hru považuji za velice zásadní, co se týče poznávání nových lidí, získávání přátel a dělání srazů, ale ta hra sama o sobě nebyla tak revoluční, byla skvělá jako prostředí pro výše zmíněné věci, ale nemám potřebu založit si postavu lvl 1 a znova to celé hrát, pro mě dobrou hru dělá touha dohrát ji několikrát, i když už vím, co bude na konci.

Už víme, co pro tebe znamená dobrá hra. Co Papin a dobrá hudba nebo dobrý film?
Co hudby se týče, jsem poměrně versatilní, mám rád vážnou hudbu, ale i rock, jazz, blues nebo různé soundtracky na filmy nebo hry. Mezi moje oblíbené hudebníky patří Ray Charles, Marilyn Manson, Damien Rice, Nat King Cole, ale i Karel Kryl, Bedřich Smetana nebo kapely typu U2, Queen či Lucie. Co se týče filmů, mám rád tvorbu Quentina Tarantina, filmové trilogie Pána Prstenů a Hvězdných válek (stará trilogie) nebo filmy jako Cashback, Big Fish, Battle Royale a asi ještě spousta dalších, ale tyhle byly první, jenž mě napadly.

Jak vypadá tvůj ideálně strávený den?
Těch variant může být několik, záleží, na co mám zrovna náladu. Může to být den s přáteli někde na nějaké akci, nebo sám s nějakou hrou či knihou, sklenkou archivního rumu a vodní dýmkou

Nemůžu se vyhnout otázce, která by alespoň trochu souvisela s naší hrou. Co ty a fotbal, respektive ty a sport obecně?
Hraju nejraději a nejčastěji stolní tenis, a to je asi jediný sport, ve kterém si dovolím říci, že jsem dosáhl na amatérské úrovni lokálních úspěchů, sport, který mi celkem jde a baví mě. Fotbal si občas zahraju s kamarády, ale nijak v něm nevynikám, jsem naprosto průměrný fotbalista a nevyčnívám z davu.

Jsi sportovní fanoušek, nebo jde profesionální sport naprosto mimo tebe?
Nejsem fanoušek ničeho, nemám ani televizi, jelikož takovou věc k životu nepotřebuju (Na místě kde byla televize mám nyní gramofon :D ). Pasivně sledovat jakékoliv utkáni v televizi bez možnosti jakkoliv ovlivnit výsledek mi přijde jako neproduktivní mrhání časem. Můj obdiv naopak mají lidé, jenž svůj tým chodí podporovat na stadion a jezdí s ním po ČR nebo po světě. Momentálně myslím probíhá nějaké mistrovství hokejové, a přijde mi úsměvné, jak se najednou vyrojí tlupy příležitostných patriotů a dočasných vlastenců a mění si profilové fotky na facebooku na různé státní znaky nebo vlajky, je to vážně komické.

Byls někdy na nějakěm sportovním utkání?
Byl jsem na utkání Sparta - Chelsea v Londýně, kam mě vzal kamarád, myslím že dva roky zpátky.

Tak to sis vybral zrovna dvě ostudy fotbalu, to tě nejspíš k jeho častějšímu sledování nepřesvědčilo...
Já si to nevybral, já na to byl pozván, jak jsem uvedl výše, a nepřesvědčilo by mě to ani kdyby hrál kdokoliv jiný, protože k tomu nemám vztah. Jako zkušenost to bylo super, atmosféra byla výborná.

Chápu. Ve druhé části si dáme několik rychlootázek. Prosím o co nejstručnější odpovědi.

Nejoblíbenější jídlo?

Italská/asijská kuchyně nebo dobrý burger.

Nejoblíbenější nápoj?
Dobré pivo, portské víno, kvalitní rum.

Místo, kde bys chtěl žít?
Je mi dobře tam kde jsem, tedy v Praze.

Nejlepší filmový/seriálový moment?
Game of Thrones: Tyrion fackuje Joffreyho :D

Ideální žena?
Ideální žena je taková, která mě bude inspirovat.

Tvůj osobní osmý div světa?
Fakt, že existují ženy, které pouze tím, že jsou, dokážou ve druhých vyvolat inspiraci na napsání celých básnických sbírek za týden. :D

Pěkná odpověď, ale měl jsem namysli spíše tvůj osobní osmý architektonický či přírodní div světa.
Katedrála v Remeši

Existuje život mimo naši planetu?

To samozřejmě netuším ale nevylučuji to.

Názor na náboženství?
Každý ať si věří čemu chce, dokud mi to nevnucuje tak mi to nevadí.

Prezident, kterého by sis vybral?
Masaryk nebo Beneš

Z žijících osob?
Klidně zase Klause. Je to euroskeptik, není to buran a už to jednou dělal :D

Přejdeme k poslední fázi rozhovoru, vyber co je ti bližší.

Léto x zima?
Mám vztah k obojímu tak nějak stejný.

PlayStation x Xbox?
Ani jedno jsem nikdy v ruce nedržel.

Čokoláda x chipsy?
Chipsy

Coca Cola nebo Pepsi?
Pracoval jsem V Coca-Cole 5,5 roku, takže to je jasné. :D

Slipy x trenýrky
Boxerky :D

Sandály bez ponožek nebo s ponožkami?
Téměř nenosím sandály, ale když už, tak bez ponožek. :D

Ráno nebo večer?
Asi večer, ale ani ráno mi nijak nevadí.

Přátelé nebo rodina?
Přatélé jdou vyměnit, rodina ne. Takže rodina.

Dobrý film nebo dobrá kniha?
Kniha

Film podle hry, nebo hra podle filmu?
Obojí většinou dopadne neslavně ve snaze z populární značky vytřískat víc peněz v jiném odvětví...

František Gellner nebo Petr Bezruč?
Bezruč. ale osobně mám v Čs. poezii jiné favority.

Vladimír Štancl nebo Michal David?
Toho prvního vůbec neznám, z druhého mám hrůzu, takže asi tak. :D

Dobře, díky za rozhovor a doufám, že budeš spravedlivým a přísným porotcem! :-)
Pokud mi někdo nezačne kombinovat volný a vázaný verš v jedné básni, nemusel bych ani být tak přísným :D

ZÁVĚR
A jsme u konce. Pro ty, kteří dočetli až sem, mám malý bonus. Abyste v tom nebyli sami, rozhodl jsem se zveřejnit zde něco ze své vlastní tvorby. Díky za pozornost a přeji všem hodně štěstí v soutěži.

Když Měsíc na nebi blyštivě září,
díváš se na světlo se smutnou tváří,
srdce tvé ovládá žal.
Prokletá dívka s krutou lstí zrádnou,
kvůli ní nemáš už naději žádnou
a shlížíš z vysokých skal.

Stačil jen odraz a pak dlouhý let,
pochopíš, že už to nejde vzít zpět,
duši tvou přemohl strach.
Najednou po tváři slzy ti kanou,
život je přerušen strašlivou ranou.
Zde skončil ten sebevrah!

Ze shora díváš se na tělo nehybné,
kolem se zjevují postavy pochybné,
není to konec, ne teď a tady.
Schopnosti zvláštní ty bytosti mají,
jen silou vůle předměty zvedají,
děvku ztrestají za její zrady.

Na síň obřadní stín vrhají mraky,
ta děvka proradná je tady taky!
Teď přišel sladké pomsty čas!
Místnost ovládá mrazivé ticho,
v tu ránu děvce nůž rozpárá břicho,
konečně cítíš radost zas.

Slunce tě probouzí, byl to sen pouhý,
život máš před sebou, těžký a dlouhý,
cítíš však podivný klid.
Vyrazíš do ulic, tam průvod pohřební,
partnerky bývalé příbuzní odění
v černi, jak veškerý lid.

Přišlo to náhle, prudká bolest břicha,
výkřik zazněl do půlnočního ticha
tak jak to ukázal sen.
To Slunce teď na nebi blyštivě září,
ty díváš se na průvod s veselou tváří,
a těšíš se na nový den.

(14.05. v 06:14 vydal Kelechi Iheanacho)


archiv novin


diskuse je přístupná jen hráčům hry Fotbalový manažer
přihlašte se nebo zdarma registrujte

otevřít diskusi k článku